Annons:

Viktige försvarspjäsen Johan Lundin missar Västerviks FF:s bortamatch mot Nässjö FF på långfredagen. Foto: Stefan Härnström

Svår match väntar för VFF efter premiärkrossen: "Har dem på en topp tre-placering"

Västerviks FF fick en resultatmässig smakstart på division 3-säsongen. Nu väntar Nässjö FF på bortaplan. 
– Det kommer bli en annan dignitet av match, säger Jimmy Svensson. 

Annons:

VFF körde över tvångsdegraderade FC Linköping City med 6–0 i seriepremiären och hade tre tvåmålsskyttar i Christopher Sjöblad, Amel Komina och Simon Sandblom. 

För VFF var det viktigt att få med sig en klar seger även om spelet inte stämde helt. I dag åker laget västerut för att möta Nässjö FF på Skogsvallen. 

– Det var en skön start på seriespelet. Det kommer bli en annan dignitet av match när vi möter Nässjö. Linköping är ett individuellt skickligt lag men är lite spretiga. Nässjö kommer vara ett organiserat lag och vi förlorade båda matcherna mot dem förra året. Jag vet vad vi har att förvänta oss, säger Jimmy Svensson. 

"Duktiga på att anpassa oss"

Nässjö FF förlorade sin premiär borta mot Kisa BK och lär vara sugna på att studsa tillbaka mot Västerviks FF. 

– Jag har dem på en topp tre-placering i tabellen. När Nässjö spelar i division 3 så är de alltid ett topplag. De har tappat några spelare och fått in några nya spelare och har en ny tränare. Jag vet inte om de spelar på exakt samma sätt som förra året, men de är alltid organiserade och har en duktig forward (Milos Mladenovic) som står för mycket av vad Nässjö gör. Han gör 70 procent av deras mål, säger Svensson. 

Västervik kommer från en lugn träningsvecka efter söndagens premiärseger. 

Vad vill du se från ditt lag mot Nässjö?

– Klart att man vill se sitt lag ha bollinnehav, men man har också en motståndare på andra sidan. Vi får se hur de agerar. Vi har blivit duktiga på att anpassa oss under matchens gång och rätta oss efter förutsättningarna. Nässjö är ett bra lag och jag tror att det är en av de tuffaste bortamatcherna i år.  

Så är läget i truppen

Nils Alfonsson har en spricka i revbenet och kommer vara borta från spel under ett par veckor. Johan Lundin är inte med på grund av personliga skäl. 

Nils Söderquist är med i truppen som åker till Nässjö. 

– Han är hemma tillfälligt och håller i gång med ett lag i staden där han studerar. Han hörde av sig och sa att han kunde vara disponibel om det behövdes. Det passar bra när varken ”Nisse” eller Johan är tillgängliga. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt