Annons:

Johan Lundin är tillbaka i startelvan när VFF möter Åby IF på hemmaplan i dag. Foto: Stefan Härnström

Svensson vill se hög intensitet: "Måste börja kriga mer"

Västerviks FF vill studsa tillbaka efter 0–2-förlusten mot Nässjö FF under påskhelgen. Åby IF på hemmaplan är nästa uppgift. 
– Vi måste börja kriga mer och vinna våra man mot man-dueller, säger tränaren Jimmy Svensson. 

Annons:

Västerviks FF har, precis som dagens motståndare Åby IF, inlett med en seger och en förlust. I dag möts lagen på Bökensved i Västervik. 

– Jag har tittat på dem två gånger. Det är ett ungt och talangfullt lag som påminner om Linköping City, spelar trevlig fotboll och är tydliga med hur de vill spela både offensivt och defensivt. Jag känner att vi har ganska bra koll på hur de vill spela. Det är också upp till oss att agera på rätt sätt, säger Jimmy Svensson. 

VFF har på veckans träningar lagt fokus på att få upp intensiteten. 

– Vi har jobbat hårt med att få upp intensiteten och våga duellera mer så vi vinner fler närkamper. Vi måste börja kriga mer och vinna våra man mot man-dueller. Ju fler vi vinner desto större chans kommer vi ha att vinna matchen, säger Svensson. 

Lundin tillbaka i startelvan

VFF kom inte upp i normal standard i senaste matchen mot Nässjö FF. 

– Det är aldrig kul att förlora. Vi förlorade mot ett för dagen bättre Nässjö och vi kom inte upp i den nivå som jag är van vid vad gäller vårt lag. Klart att man var besviken, men vi vet att vi kommer förlora fler gånger så det är bara att gå vidare.

Johan Lundin är tillbaka i startelvan efter att ha missat matchen på Höglandet. Albin Boqvist är tillfälligt överskriven till division 5-laget Gunnebo IF. 

– Han tränar med oss och spelar matcher med Gunnebo. Det gäller tills vidare och det är det vi har byggt upp i vårt samarbete. Det kan bli aktuellt för fler spelare.

Fakta

Preliminär startelva mot Åby: Albin Liffner - Jonathan Fält-Öhr, Johan Lundin, Fredrik Lindhe, Josef Fenikh - Daniel Engel, Amel Komina, Simon Larsson - Anton Ekberg, Christopher Sjöblad, Simon Sandholm.

Avbytare: Filip Gustavsson, Simon Walett, Olsjan Xhafa, Mehmet Tekbas, Melvin Svensson, Ville Grönwall och Isac Hildingsson (mv).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt