Annons:

Jimmy Svensson tror på sitt VFF inför matchen mot Borens IK. Foto: Stefan Härnström

VFF på jakt efter seger: "Inget jag är rädd för direkt"

Västerviks FF har inte riktigt fått med sig poängen hittills. Nu väntar starka Borens IK hemma på Bökensved.
– Det är inget jag är rädd för direkt, säger VFF-tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Borens IK har inlett med nio poäng på fyra matcher. Västerviks FF har inlett med fyra poäng på lika många matcher. I dag möts de båda lagen i Västervik. 

– Borens har startat väldigt bra och sett bra ut det jag har sett. Det blir en bra motståndare till Bökensved. Jag känner god tro för mitt gäng och är inställda på en tydlig matchplan. Det här är inget jag är rädd för direkt, säger Jimmy Svensson. 

Väntade du dig att Boren skulle vara ett topplag?

– Det skulle jag inte säga först. Jag hade några andra lag där uppe, men har börjat ändra lite uppfattning. Serien är riktigt jämn. Linköping står på noll poäng, men har inte gjort några dåliga resultat förutom mot oss. Men jag måste säga att Boren sett bra ut. Vi kunde mycket väl ha haft tre eller fyra poäng till. Jag tror det kommer vara lite så här och det kommer vara supertajt.

Vad blir viktigast för er?

– Vi har ett grundspel, en filosofi och en matchplan som vi genomfört bra bortsett från matchen mot Nässjö. Vi har inte orkat bibehålla intensiteten och aggresiviteten i 90 minuter riktigt och blivit hårt straffade. Vi saknar ju tre pluggkillar som kan ge oss fler alternativ när vi får vissa dippar i matcherna. 

"Goda chanser"

Nu väntar alltså Borens IK på Bökensved och VFF vill förstås gärna ta en seger för att hänga på lagen över dem i tabellen.

– Jag ser goda chanser att slå alla lag. Samtidigt är det ingen panik om vi förlorar den här matchen. Man kommer in i såna perioder och jag stressar inte upp mig. Serien är lång.

Fredrik Lindhe tillkommer i VFF:s trupp. 

– Det är den enda förändringen, så vi har ett starkt lag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt