Annons:

Flera spelare saknas när VFF vill vända negativ trend

Amel Komina har tagit en paus från fotbollen och det är oklart om och när han kommer tillbaka. VFF möter Torstorp på bortaplan i dag. Foto: Stefan Härnström

Flera spelare saknas när VFF vill vända negativ trend

Västerviks FF är inne i en tung period med fyra raka matcher utan seger. Nu vill VFF vända sin negativa trend och får göra det med en stukad trupp mot bottenkollegan Torstorps IF. 
– Truppen kommer bli spetsigare och bredare framöver men det är just denna match som är kritisk, säger tränaren Jimmy Svensson. 

Annons:

Västerviks FF står på fyra poäng efter fem spelade matcher och dagens motståndare, Torstorps IF, har spelat in lika många poäng. 

– Lite av en ångestmatch med två lag som vill försöka ta sig bort från bottenträsket, säger tränaren Jimmy Svensson. 

Hur ser du på er situation i botten?

– Att vi inte har tagit så mycket poäng på ett antal matcher är ett läge som vi befann oss i under fjolåret också. Vinner vi den här matchen har vi en poäng mindre än vid samma tid förra säsongen. Vi får inte dra för stora växlar av det, säger Jimmy Svensson och fortsätter:

– Klart att man vill vinna matcher för att få arbetsro. Jag ser ingen panik om vi förlorar matchen då jag vet att vi kommer få ihop det. Vi har haft vissa störningsmoment och det har inte studsat rätt. Det är bara hoppas att det är en tung period som vi tar oss ur. Vi måste vara positiva, fortsätta träna på och åka till matcherna och kriga om tre poäng. 

Komina har tagit en paus

VFF har problem med att ganska många spelare missar bortamatchen. 

– Det är sjukdomar, avstängningar, resor och andra saker som vi inte kan styra över. Synd att allting sammanföll samtidigt, säger han. 

Mehmet Tekbas är avstängd, Joseph Fenikh sjuk, Jonathan Fält-Öhr och Filip Gustavsson bortresta och flera spelare har inte tränat fullt i veckan på grund av sjukdom. VFF plockar med två killar från P19-laget, Hugo Nordén och Vilgot Rutfjäll, till dagens match. 

Jimmy Svensson berättar även att offensivt skicklige Amel Komina har tagit en paus från fotbollen på obestämd tid.

– Han har varit skadad en längre tid och tagit en paus från fotbollen. Det återstår att se när och om han kommer tillbaka. 

Vad beror det på?

– Jag hänvisar den frågan till sportchef Andreas (Andersson). Amel och Tim (Håvestam) var kanske våra två viktigaste spelare rent offensivt förra året så det är klart att det blir en omställning för oss. 

Truppen spetsas till

Från och med nästa match kommer bröderna Söderquist, Karl-Viktor och Nils, finnas tillgängliga för spel och flera spelare är på väg in i truppen. 

– Det kommer hjälpa till att spetsa till truppen. Vi har dessutom tre spelare till som är på väg tillbaka. Tobias Bertilsson har startat upp företag här i stan och inte varit igång och tränat, men ska försöka komma igång. Alfred Grahn kommer när han har pluggat färdigt, likaså Calle Sjögren. Truppen kommer bli spetsigare och bredare framöver men det är just denna match som är kritisk. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt