Annons:

Målkalas när Tjust förlorade andra träningsmatchen:

Filippa Karlberg gjorde två mål när Tjust IF FF förlorade med 4–3 mot ex-allsvenska klubben IFK Kalmar. Foto: Privat

Målkalas när Tjust förlorade andra träningsmatchen: "Bra offensiv"

Säsongens andra träningsmatch blev ett riktigt målkalas. Tjust IF FF föll med 4–3 borta mot nya Elitettan-laget IFK Kalmar. 
– Vi gör en bra match och har en bra offensiv, säger tränaren Joakim Krüger. 

Annons:

IFK Kalmar spelade i Damallsvenskan och Tjust IF FF i division 2 förra säsongen – och nu har klubbarna närmat sig varandra divisionsmässigt. IFK Kalmar spelar i Elitettan och Tjust i division 1. 

Dagens träningsmatch på Södra Utmarken i Kalmar blev ett målkalas. Tjust släppte in 1–0 efter sju minuter och vände till ledning med 1–2 efter mål av Vilma Winqvist och Filippa Karlberg. Precis före paus utjämnade Kalmar till 2–2. 

– Vi gör en jättebra första halvlek, den är jag nöjd med.Vi håller dem på utsidan och de kommer inte igenom någonstans, säger Joakim Krüger. 

"Gör en bra match"

Filippa Karlberg förde tillbaka Tjust i ledning i upptakten av andra halvlek innan Kalmar gjorde två mål inom loppet av två minuter.

– Vi gör en bra match, framför allt anfallsmässigt med tre fina spelmål. Vi släpper däremot till två hörnmål och jag tycker att vi kan göra bättre ifrån oss på tre av målen. Vi tar inte rätt beslut och markerar inte tillräckligt bra på två hörnor där de gör två mål, säger Joakim Krüger. 

Positionsspelet i försvarsspelet var en detalj som funkade i Tjusts spel.

– Vi ligger rätt i positionsspelet när de har bollen. Vi låter dem ha mycket boll och håller dem på utsidan. De skapar nästan inga lägen i första halvlek förutom de två hörnorna. 

Första halvlek var bättre än andra. 

– Vi fick in 3–2 och sedan var vi okoncentrerade i några minuter och släppte in två snabba mål. Resterande speltid i andra halvlek var jämn. 

Alla spelare erhöll beröm för en väl genomförd första halvlek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt