Annons:

Jackpot för Tjust inför comebacken: ”Ett grymt nyförvärv”

Tjust har fått in hela nio nya spelare inför årets säsong i division ett. Arkivfoto: Stefan Härnström

Jackpot för Tjust inför comebacken: ”Ett grymt nyförvärv”

Tjust IF FF är bara dagar från att inleda comeback-säsongen i division ett. Man gör det med betydligt bättre förutsättningar än förra gången – och med ett helt koppel av starka nyförvärv.

Annons:

Efter att Tjust vunnit division två i höstas har klubben fyllt på med nio nya spelare. Flera av dem har sedan tidigare erfarenhet från spel i division ett.

Vi bad Tjust-tränaren Joakim Krüger att kommentera nyförvärven och då lät det så här:

* Lexie Bergström, Västerviks Damfotboll. ”Kan spela som mittback eller defensiv mittfältare. En ung och jättelovande spelare som verkligen har tagit för sig och visat att hon vill vara med och slåss om platserna. Det ska bli spännande att se om hon kan spela till sig en plats under säsongen”.

* Alma Salomonsson, BK Kenty. ”En teknisk och välskolad målvakt som är bra med fötterna. Hon är bra på det mesta skulle jag säga. Vi kommer ha mycket nytta av Alma, ett grymt nyförvärv”.

* Fannie Stenström, BK Kenty. ”En teknisk och snabb yttermittfältare som även kan användas som offensiv mittfältare. Vänsterfotad. En jättehärlig fotbollsspelare som nog kan leverera ganska många assist. Har dessutom ett bra skott”.

* Ebba Torgner, BK Kenty. ”Kan spela på många positioner, men vi ser henne främst som forward. En spelare som älskar att löpa. Hon är riktigt snabb i djupled och stark i duellerna”.

* Vilma Winqvist, Västerviks Damfotboll. ”Vilma har varit Västerviks bästa spelare i ett antal år. Vi har försökt få henne till oss tidigare. Har en arbetskapacitet som heter duga och ett bra skott med båda fötterna. Är en spelare som kan spela på många positioner, men vi ser henne främst som en innermittfältare”.

* Ella Lokrantz, Karlbergs BK. ”En jättebra mittback som har rutin från division ett-spel. Hon bidrar med lite storlek, är lugn och trygg och snackar mycket. Bra i positionsspelet”.

* Lea Åhman, Mariebo IK. ”En snabb ytterback med bra passningsspel. Kan hon addera lite fysik så kommer det att bli jättebra. Träningsvillig och ger alltid 100 procent. Hon har varit lite småskadad och opererade sig precis. Vi räknar med att hon är tillbaka inom en månad”.

* Inez Werner, Svärtinge SK. ”När vi mötte Svärtinge förra säsongen var det något som sprang förbi på kanten, hon är otroligt snabb. Jag tror att Inez kan få ett riktigt genombrott. Utöver att hon är vindsnabb har hon bra teknik och ett bra skott. Får hon det att lossna kommer hon att bli ett utropstecken. Gjorde 13 mål i division två förra året”.

* Alina Gustafsson, Lindö FF. ”En defensiv mittfältare som är teknisk och har ett bra tillslag. Hon har gått lite småskadad, men jag hoppas att hon är spelklar till premiären. Jag tror att det är en spelare vi kommer ha mycket nytta av”.

Läs mer inför Tjusts premiär här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt