Annons:

Skyttedrottningen tänker kliva fram: ”Kan rubba alla lag i serien”

Kan Filippa Karlberg fortsätta ösa in mål för Tjust i division ett? Foto: Privat

Skyttedrottningen tänker kliva fram: ”Kan rubba alla lag i serien”

Förra året smällde Filippa Karlberg in mäktiga 34 mål i division två. Nu ska hon fortsätta leverera ett pinnhål högre upp i seriesystemet.
– Vårt stora mål är såklart att hålla oss kvar i division ett, men jag tycker att vi kan ha högre krav än så på oss själva, säger Filippa Karlberg.

Annons:

Filippa Karlberg anslöt till Tjust IF FF inför förra säsongen. Det blev stor succé direkt med 34 mål och avancemang till division ett.

– Jag kom från en lång period där jag gått skadad och hade väl inte trott att det skulle gå så bra som det gjorde. Men jag kände direkt att jag kom till en miljö där jag hade bra förtroende och där jag trivdes. Vi fungerade bra som grupp, säger Filippa Karlberg.

Många mil i bilen

Hon är en av hela tio spelare som pendlar från Norrköping och Linköping för träningar och matcher i Gamleby och Loftahammar.

– Det tar runt 1 timme och 15 minuter enkel resa från Norrköping. Att vi är så många som åker tillsammans gör resan enklare. Vi är ett härligt gäng och har väldigt kul i bilen. Klart att det är tuffare vissa dagar än andra, men när man väl kommer fram ger det ändå så pass mycket.

Hur trivs du i Tjust?

– Från första början har jag känt mig väl omhändertagen av både föreningen och lagkamraterna. Det gör att restiden inte alls blir jobbig utan att göra de milen ger mig mer energi än vad det tar.

På lördag väntar seriepremiär borta mot Gideonsbergs IF, som liksom Tjust är nykomling.

– Klart att vi ser fram emot premiären efter att ha jobbat hårt under vintern med matcher och träningar. Det pirrar lite extra nu när det närmar sig och det är ju det här man har sett fram emot hela vintern. Samtidigt har vi behövt tiden då vi har många nya spelare och även en ny tränarröst i Åsa (Kongstad, assisterande tränare, reds. anm.).

"Helt annat fokus"

Vad tror då skyttedrottningen om sitt lags chanser i division ett?

– Det största för oss är såklart att hålla oss kvar. Samtidigt tycker jag inte att vi ska vara nöjda med bara det utan jag tror att vi ska kunna rubba alla lag i serien. Det har vi märkt på försäsongen i den första halvleken mot Smedby och den andra halvleken mot Husqvarna. Det finns väldigt mycket potential i den här truppen, säger Filippa Karlberg.

Hon konstaterar att årets lag är betydligt bättre än det lag som vann division två i höstas.

– De nya spelarna har kommit in på ett suveränt sätt. Vi har ett helt annat fokus och en helt annan nivå på träningarna. Det märks att alla steppat upp för att vi ska kunna klara av att spela i division ett.

Hur mycket bättre är ni i år?

– Vi hade ett väldigt bra lag förra året också och vi funkade bra tillsammans både på planen och utanför. Många har stannat och fortsatt på den resan samtidigt som vi har fått in spelare som spetsat till truppen. Vi har ett ganska ungt lag där många inte spelat på nivån tidigare, men jag tror hårt på oss.

"Inte alls bra innan sommaren"

Tränaren Joakim Krüger lyfter fram Filippa Karlberg som en av spelarna som ska bära laget.

Håller du med om det?

– Ja, men sen tycker jag att vi har många duktiga spelare och många som har tagit kliv. Vi har tappat några ledargestalter och nu är jag en av de äldre i laget och har mer erfarenhet än många andra. På försäsongen har vi gjort väldigt mycket mål och det har varit utspritt på många spelare. Det tycker jag är ett bra tecken inför säsongen, det hänger inte på en eller två spelare för att vi ska lyckas.

Under försäsongen har Tjusts skyttedrottning gjort tolv mål på sju matcher. Själv är hon inte särskilt nöjd med sin insats så här långt.

– Jag har haft lite problem med en fot på sistone. Dessutom har jag hoppat lite mellan olika positioner och inte kommit upp i den nivå jag själv önskat. Det handlar om att komma in i en ny position, men också att vi som lag ska lära känna varandra. Förra året tycker jag inte alls att jag var bra innan sommaren utan att det var efter uppehållet jag kom igång. Men det har gått okej, jag ska inte vara för hård mot mig själv.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt