Annons:

Västerviks IK:s tränare Martin Gudmundsson var rejält besviken efter storförlusten, 2–11, mot HV71. Foto: Bildbyrån

Tränarens kritik efter storförlusten: "Sorgligt att se hur dåligt förberedda spelarna var"

Inför nästan 1500 på läktarna skämde Västerviks IK ut sig ganska rejält.

2–11 hemma i en otroligt viktig kvartsfinal är under alla kritik.

– Spelarna hade helt glömt bort hockeyns ABC. Vi gjorde inget rätt i första perioden utan bjöd istället in HV. Det var och är under all kritik. Det var sorgligt att se hur dåligt förberedda spelarna var, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Annons:

Västerviks IK gjorde en bra insats borta mot HV71 i lördags.

– Stämningen bland spelarna var god efter matchen i lördags och inför kvällens match. Planen var att ge HV en rejäl match och gå för seger. Men då kan spelarna inte komma ut som de gjorde i första perioden. Vi tog inte kampen och spelet med puck var under all kritik. Att släppa in fem mål och inte göra något framåt är också under all kritik. Jag hade räknat med att vi skulle spela med mycket högre mod och mindre risk. Men istället slängde vi omkring puckarna och tog inte fajten i egen zon, säger Martin Gudmundsson.

Svårt att vända 0–5

Spelarna fick höra vad tränarna tyckte i första periodpausen. Att vända 0–5-underläge mot ett så bra lag som HV 71 är inte lätt. Inte heller att vända på ett så uselt spel som VIK visade upp i första perioden, vilket bevisades i andra och tredje perioderna.

– Det kändes ganska kört efter första perioden och jag tycker inte att vi fick upp vårt spel på den nivå som jag vet att vi kan spela på under hela matchen.

Sista chansen på onsdag

På onsdag spelar VIK hemma mot HV 71. Det är sista chansen att hänga kvar i matchserien, som är i bäst över sju matcher. Vinner HV igen så är det över i och med att Jönköpingslaget har vunnit fyra matcher.

– Det positiva är att det inte kan bli sämre. Vi ska snacka igenom den här matchen rejält och hur vi ska uppträda i matchen på onsdag. Jag är absolut inte nöjd med att vi inte vunnit någon match i kvartsfinalen och jag hoppas spelarna känner samma sak.

Och att HV kommer att gå för att avgöra på onsdag är det ingen tvekan om.

På spelarsidan har Martin Gudmundsson inget att pussla med, inte mer än på målvaktssidan. Alexander Hilmerson och Joakim Hagelin är borta för resten av säsongen. 

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt