Annons:

Från mycket snack till mycket verkstad:

Västerviks IK körde över BIK Karlskoga med hela 4–0 i afton. Foto: Bildbyrån

Från mycket snack till mycket verkstad: "Bra bevis"

Ikväll lossnade det för Västerviks IK och laget fick ur sig den potential som legat och pyrt under hela säsongen.

– Vi har pratat mycket de senaste dagarna om vad som måste till och jag tycker vi fick ett bra bevis på att spelarna har tagit åt sig, säger en nöjd assisterande Västerviktränare Ragnar Karlsson.

Annons:

Det fanns mycket att önska efter förlustmatchen hemma mot Vita Hästen i fredags. I kväll var det som att vända hand på VIK. Det var inget snack eller tvekan utan det var full fart och fokus.

– Det är just detta vi har pratat mycket om och som vi måste spela om vi ska ha chansen att klättra uppåt. Vi var rejält påslagna från start ikväll och vi spelar mycket bra över 60 minuter. Vi är på väg att hitta ett spela som passar oss och som gör att vi kan rubba lag i serien när vi spelar så här. Det var riktigt kul ikväll och jag är övertygad om att även spelarna är mycket mer tillfreds med sig själva och laget jämfört med i fredags, säger Ragnar Karlsson.

Konkurrens om forwardsplatserna

Att vinna borta i Nobelhallen med fyra mål och dessutom hålla nollan mot ett mycket formstarkt Karlskoga ger självklart självförtroende till spelarna.

– Det var mycket positivt ikväll, både i spelet och uppträdandet på isen. Bara att hålla nollan är rejält stärkande, inte bara för Emil Kruse utan för hela laget.

– Nu handlar det om att permanenta detta spel och fortsätta göra lika bra matcher framöver. Dessutom har vi fått tillbaka spelare så det är konkurrens om forwardsplatserna, säger Ragnar Karlsson.

Forwarden Grayson Pawlenchuk fick stå över ikväll. Västervik möter Vita Hästen på bortais på fredag.

– Då kommer grabbarna att vara riktigt revanschsugna efter förlusten hemma mot dem i fredags. Nu är det bara att köra på och ta med sig det vi presterade och gjorde rätt ikväll, säger Ragnar Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt