Annons:

Efter tuffa bortaschemat – nu kommer VIK hem: ”Det blir skönt”

Emil Wahlberg hoppas att Västervik kan få det att lossna på hemmaplan. Foto: Ossian Mathiasson

Efter tuffa bortaschemat – nu kommer VIK hem: ”Det blir skönt”

Västerviks IK har bara spelat fem av de första 16 matcherna i Hockeyallsvenskan på hemmaplan. Nu kommer VIK hem på allvar. Av de kommande elva matcherna spelas åtta på hemmais.
– Klart att det är skönare att spela hemma med fansen i ryggen, säger VIK-backen Emil Wahlberg.

Annons:

Västervik har haft en mycket märklig inledning på säsongen med elva bortamatcher i de 16 första omgångarna. Av de nio senaste matcherna har VIK bara spelat en på hemmais.

Nu slår det tillbaka åt andra hållet. Av de kommande elva matcherna spelas åtta på hemmaplan.

– Det är klart att det hade varit mycket skönare att spela lite mer hemma än vi gjort hittills. Men i slutändan ska vi ju spela lika många matcher hemma och borta. Det som är positivt är att vi redan har städat av alla långa bortamatcher innan jul förutom en, säger Emil Wahlberg.

Hektisk period

VIK är inne i en period med mycket matcher där laget spelar i stort sett varannan dag. I måndags var det AIK borta, på onsdagskvällen väntar hemmamatch mot Västerås, på fredag kommer Vita Hästen på besök, på söndag väntar Björklöven på bortaplan och så vidare.

– Det är ett ganska hektiskt schema nu med matcher i princip varannan dag.

Hur funkar det?

­– Det är kul att spela matcher. Sen måste man ju ta poäng också, annars blir det tyngre. Men det ska bli roligt.

Känns det skönt att ha många hemmamatcher på schemat nu?

– Det blir skönt att spela hemma. Sen tror jag att vi bara har tagit fyra poäng på fem hemmamatcher hittills och det är inte godkänt.

”Inte påverkat oss”

Västervik ligger i skrivande stund tolva i den allsvenska tabellen och har bara Vita Hästen och Tingsryd bakom sig. VIK står på 16 poäng, trots att laget bara har vunnit en enda match under ordinarie tid.

En trepoängare på 16 matcher. Vad tänker du om det?

– Det är klart att det inte är bra. Man behöver ha trepoängare i det långa loppet för att få ihop tillräckligt med poäng för att undvika en kvalserie. Sen tycker jag inte att det har påverkat oss så mycket än. Men fortsätter det likadant framöver är det klart att det kan sätta sig i huvudet.

”Två bra lag”

Närmast väntar alltså hemmamatcher mot Västerås och Vita Hästen. Två lag som ligger i Västerviks region av tabellen.

– Det blir tuffa matcher givetvis. Det är två bra lag och när Hästen får det att stämma är de jätteskickliga. Spelar vi som vi gjort ska vi ha goda chanser att ta poäng i de här matcherna och rent av kunna vinna dem, säger Emil Wahlberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt