Annons:

STORSEGER FÖR VIK – UPPE PÅ SLUTSPELSPLATS

Erik Ullman gjorde två mål i VIK:s 4-1-seger mot Pantern. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK är, åtminstone tillfälligt, för första gången uppe på slutspelsplats. VIK vann den mycket viktiga hemmamatchen mot IK Pantern med 4-1 (2-0, 2-1, 0-0).
Backen Erik Ullman blev tvåmålsskytt.

Annons:

Västerviks IK inledde den viktiga hemmamatchen mot IK Pantern urstarkt. VIK hade anfall efter anfall mot ett Malmölag som endast fick fokusera på att freda sitt eget mål.

Det gick – i drygt tio minuter.

När Pantern drog på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen kunde Kellen Jones skjuta 1-0 till rödblått. Victor Wänghult, som gjorde sin debut för VIK, noterades för en passningspoäng och så även Emil Wahlberg.

Inte ens 30 sekunder kom 2-0 för hemmalaget. Erik Ullman avslutade från nära håll. Han assisterades av Filip Suchý och Pierre Gustavsson.

VIK saknade inte heller lägen för att öka på ledningen, men 2-0-resultatet stod sig perioden ut. Skottstatistiken 18-4 vittnar om hur överlägset hemmalaget var gästande Pantern i öppningsakten.

Smakstart

Det blev en smakstart även på den andra perioden för Västervik. Victor Öhman gick runt kassen och satte 3-0 bakom Lars Volden.

Tio minuter senare sköt Erik Ullman 4-0 från blå. Backens andra mål för kvällen fick Malmölagets ledning att agera och byta ut den tidigare norske OS-målvakten. Det fick stopp på blödningen.

Men Västervik var inte alls lika överlägset i mellanakten. Pantern hade mer att säga till om, sköt klart fler skott och gjorde 4-1 genom Villiam Haag.

Missad straff

Den tredje perioden blev sedan betydligt mer avslagen. Pantern tycktes inte ha energin för att kunna få spänning i matchen.

VIK:s Ken Jäger fick chansen att göra 5-1 på straff efter drygt sju minuter, men misslyckades med det.

IK Pantern fick chansen att komma nära genom ett numerärt överläge, men hittade inte in pucken bakom Emil Kruse i VIK-målet.

4-1-ledningen från periodpausen stod sig matchen ut.

I och med den klara segern distanserade sig VIK från Pantern och tog sig om Södertälje SK. Med en match mer spelad än SSK är VIK uppe på slutspelsplats i Hockeyallsvenskans jämna tabell.