Annons:

Åhman kom hem och föll – så ser han på VIK-klackens ramsa

Adam Åhman fick lämna hemstaden Västervik som förlorare. VIK vann derbyt mot IK Oskarshamn med 3–2 efter straffar. Foto: Viktor Allvin

Åhman kom hem och föll – så ser han på VIK-klackens ramsa

Första matchen som motståndare i hallen där han praktiskt taget växte upp.
Då fick IK Oskarshamns målvakt Adam Åhman åka därifrån med en tung förlust efter straffar.
– Jag hade så gärna velat vinna en match mot Västervik, säger Adam Åhman.

Annons:

Västerviks IK har vunnit tre av säsongens fyra derbyn mot IK Oskarshamn i allsvenskan. I kvällens derby kom topplaget IKO tillbaka starkt och kvitterade till 2–2 med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid. 

"En känsla av bitterhet"

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen visade återigen Västervik hur skickliga de är på straffar. Det var lagets åttonde straffseger på lika många försök – och IKO-målvakten Adam Åhman, med Västerviks IK som moderklubb, släppte Victor Öhmans straff förbi sig och fick se Emil Kruse ta samtliga IKO-straffar. 

– Det är klart att man lämnar Västervik med en känsla av bitterhet. Jag har aldrig spelat mot Västervik i den här hallen tidigare. Det var en speciell känsla att vara hemma igen, säger Adam Åhman och fortsätter:

– Det var väl inte så speciellt att möta just Västervik men känslan av att komma till hallen igen och möta allt känt folk var speciellt. I VIK-laget är det inte så många kvar från när jag var här sist. 

Hur upplevde du matchen?

– Det var en tajt match men ändå ganska svängig med chanser åt båda hållen. Jag tror att det var en rolig match att titta på, sen vet jag inte om det var den bästa matchen från något av lagen. I straffläggningen är det mycket slump men Västervik har varit duktiga på straffar hela säsongen och de lyckades i dag också. 

Så ser han på klackens ramsa

Vid flera tillfällen under matchens gång sjöng VIK-klacken ”Adam Åhman håller på rödblått” och det gjorde de även när lagen möttes för drygt två veckor sedan i Oskarshamn. Det var något som han tar med en klackspark. 

– Det är roligt, jag känner att jag har deras stöd. Det är bara att njuta, säger han. 

Vad säger du om Västervik som lag?

– Det är ett starkt lag som har bjudit upp till dans i varje match mot oss. De har slagit oss tre gånger och jag är faktiskt förvånad över att de inte har tagit fler poäng. 

"Måste komma upp några snäpp"

Oskarshamn är i praktiken klart för den hockeyallsvenska finalen mot AIK då de ligger nio poäng före jagande Västerås och har betydligt bättre målskillnad än den med tre matcher kvar att spela. Åhman tycker att hans lag behöver höja sig några snäpp till. 

– Jag känner att vi börjar hitta tillbaka till spelet som vi hade när det gick bra. Det är det vi måste bygga vidare på, vi måste ändå komma upp några snäpp för att kunna rå på AIK.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt