JUST NU: VÄSTERVIK KLART FÖR SLUTSPELSSERIEN

Darren Nowick gjorde det viktiga 1–0-målet som skickade Västervik till slutspelsserien. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK gjorde vad som krävdes och slog Vita Hästen med 2–0. De säkrade därmed en plats i slutspelsserien som inleds på tisdag.

Västervik hade inför slutomgången i allsvenskan en plats i slutspelsserien i egna händer då de lade beslag om den i samband med 2–1-segern mot Tingsryd i onsdags samtidigt som Södertälje föll mot AIK.

Det var resultat som gjorde att VIK klev förbi SSK och tog sig upp på åttondeplatsen, som är den sista som ger en plats i slutspelsserien. Under säsongen har VIK bara legat på åttondeplatsen två gånger.

VIK och SSK hade samma antal poäng men de förstnämnda hade elva plusmål att gå på.

Solomål av Nowick

Kvällens motståndare, jumbon Vita Hästen, är redan klara för negativt kval och hade inför kvällen fem raka förluster och ett mål framåt på de fyra senaste matcherna.

Västervik gjorde sin skyldighet hemma mot Vita Hästen och vann med 2–0 .

Efter en mållös första period kom Västerviks ledningsmål i inledningen av andra perioden när Darren Nowick svarade för en imponerade soloåkning, gick igenom i stort sett fem bortaspelare och lyfte upp 1–0-pucken i krysset bakom Viktor Kokman. I tom kasse satte Tim Wahlgren 2–0 och skickade VIK till slutspelsserien.

Mycket mer från kvällens match och VIK:s avancemang till slutspelsserien kommer senare i kväll.