Annons:

FÖRSTA VIK-FÖRLUSTEN KOM MOT NYKOMLINGEN

Västerviks IK föll med 0–2 mot Kristianstads IK. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Västerviks IK föll tungt hemma mot nykomlingen Kristianstads IK i fredagens match i HockeyAllsvenskan. Trots ett rejält chans- och spelövertag för VIK var det skåningarna som drog det längsta strået och vann med 2-0. Därmed bröts VIK:s segersvit i fjärde omgången.

Annons:

Hemmalaget kom ut i högt tempo och påeldade av en fredagsladdad hemmaklack. VIK skapade chans på chans i den första perioden, men rutinerade Joel Gistedt i KIK-buren var lugnet själv.

0-0 med mersmak för Västervik efter första perioden.

Direkt i andra perioden small det. Kristianstads spel i numerärt överläge skördade stora framgångar under förra säsongen och det ser ut att ha följt med upp i seriesystemet. Daniel Andersson styrde in 0-1 bakom duktige Samuel Ward i hemmamålet.

Målet gav gästerna energi och de tryckte tillbaka VIK allt oftare.

Tredje perioden var mer lik den första. Västervik skapade chanser, spelade kreativt och tryckte på för en kvittering.

Några gånger var det, för Gistedts del, kusligt nära 1-1.

Med två minuter kvar tog Karlin timeout och plockade ut Samuel Ward i en sista kvitteringsjakt. Trots ett sanslöst tryck mot KIK-kassen blev det resultatlöst. I stället kunde Gustav Willman Borvik trycka in 0-2 i öppen bur.