Annons:

Hemmapremiär för VIK – Karlin om beskedet i publikfrågan:

Mattias Karlins Västerviks IK tar emot Södertälje SK i morgondagens hemmapremiär. Foto: Ossian Mathiasson

Hemmapremiär för VIK – Karlin om beskedet i publikfrågan: "Jäkligt surt"

Två raka segrar har gett Västerviks IK en angenäm säsongsstart. I morgondagens hemmapremiär kommer Södertälje SK på besök. 
– Klart att det är mer positivt att vinna än att förlora, säger tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Många klubbar hoppades att regeringen skulle presentera en höjning av de rådande publikrestriktionerna från 50 till 500 personer med vissa förhållningsregler i dag. Det blev ingen höjning och Mattias Karlin tycker att det är tråkigt. 

– Det är klart att det var inget som vi hade hoppats på. Det är jäkligt surt. Vi kan inte göra så mycket åt det, det är bara att gilla läget, säger Mattias Karlin.

Ser du möjligheter med publik i Västervik?

– Alla klubbar har mycket funktionärer som tar hand om publiken när läget är normalt. Nu blir det andra riktlinjer med avstånd men det blir väldigt mycket mindre folk än en normal match. Det är inte så att en polis måste stå och peka hit och dit. Våra funktionärer löser det. För vår del hade det inte varit något problem. Jag har ingen expert i frågan, säger Mattias Karlin.

Tror du att det kan bli en höjning av publikgränsen under säsongen?

– Det är något som jag både tror och hoppas på. Just nu ser det inte så bra ut men till jul vill man gärna ha publik. 

Fem poäng på två matcher

Klara 4–2 mot AIK och 4–3 efter förlängning mot Mora IK. Det är vad Västerviks IK har åstadkommit i början av årets allsvenska säsong. 

– Jag hoppas givetvis att det har påverkat oss positivt. Sedan är det alltid svårt att veta exakt hur mycket eller hur lite, säger tränaren Mattias Karlin.

Fem poäng av sex möjliga, vad har fungerat i matcherna mot Mora och AIK? 

– Mot AIK var vi väldigt stabila och hade extremt få dippar under matchen. Jag är väldigt nöjd med helheten över 60 minuter, säger han och fortsätter:

– Insatsen mot Mora är vi inte lika nöjda med. Vi kom ut med för lite energi i skridskoåkningen så vi fastnade i onödan på grund av att vi inte hade farten. Vi kom tillbaka i andra perioden och tog över ganska kraftigt. Vi hade bra koll på dem i tredje perioden tills de fick ett powerplay och gjorde 3–2. Där fick de liv i matchen, innan var det lugnt och skönt. Snöpligt att de gjorde 3–3 men det är som det är. Poängen som vi tappade är ingen katastrof. Det hade varit värre om vi hade tappat två poäng. 

"Har några skarpskyttar"

VIK fokuserade mycket på kamp och kondition på veckans två första träningar. I går och i dag har det varit mer fokus på detaljer. 

– Vi har haft kortare träningar med mer fart i övningarna. 

Kvällens motståndare Södertälje är en av klubbarna som har värvat tungt inför årets säsong med flera NHL-spelare på lån, bland annat Samuel Fagemo och Lukas Vejdemo. 

SSK har inlett med en seger och två förluster och åker till Västervik i behov av poäng. 

– Det är ett rutinerat lag med många spelare som har varit på SHL- eller allsvensk nivå i många säsonger. Vi vet att de har några skarpskyttar och en hel del individuell skicklighet.

Vad talar för att ni ska ta tredje raka segern?

– Förhoppningsvis visar vi upp oss på det sättet som vi gjorde i helgen. Vi har blivit starkare av de två vinsterna. 

Så är läget i laget

Gilbert Gabor är utlånas till Hockeyettan-klubben Linden och Oscar Pettersson, som missade de två första matcherna på grund av skada, är tillbaka. Gustav Nielsen lånas ut till Vimmerby Hockey i två matcher. Det är alltjämt oklart om Daniel Marmenlind eller NHL-lånet Felix Sandström får förtroendet mellan stolparna. 

– Felix tar sig dag för dag, det märks att han börjar komma in i det mer och mer med timing och liknande. 

Är han redo för match?

– Ja, det är han säkert. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt