Annons:

BOTTENNAPP NÄR VÄSTERVIK BLEV NOLLAT

Västerviks IK nollades och föll tungt i kvällens bortamatch mot Västerås. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK och Västerås IK möttes för tredje gången på en vecka. Hemmalaget Västerås gick segrande ur mötet och vann ganska komfortabelt med 4–0.

Annons:

Västervik inledde matchen helt okej, men spelmässigt såg det ut som de två tidigare mötena. Tätt och ganska chansfattigt. Den första perioden, som slutade 0–0, var Västerviks bästa i matchen.

Efter knappt halva mittperioden fick Västerås chansen i numerärt överläge. Västervik tappade puck i anfallszonen och hemmalaget vände blixtsnabbt. Sebastian Benker fick fritt skottläge och prickade in 1–0.

Anfallet efter var bröderna Davidsson nära att kvittera, men Emil Kruse svarade för en vass dubbelräddning.
I slutminuterna av perioden tilldömdes Västerås straff. Målskytten Benker tog hand om den och satte sitt andra mål för kvällen.

Avgjorde definitivt

Sex minuter in i slutperioden kom Västerviks reduceringsjakt av sig när Calle Ehrnberg slängde iväg ett skott från sin backplats. Det skottet letade sig in bakom Felix Sandström i VIK-buren och det var 3–0. Bara en halvminut senare kom även 4–0 efter att VIK tappat puck i egen zon. Resten av matchen var en avslagen tillställning och VIK var inte nära att spräcka Kruses nolla.