Karlin om forwardens blunder: “Hanterade det på ett bra sätt”

Mattias Karlin var nöjd och belåten med Västerviks insats i andra kvartsfinalen mot Södertälje. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Västerviks IK har utjämnat kvartsfinalserien mot Södertälje till 1–1. En 5–2-seger tar VIK med sig hem till Småland.

Efter att Södertälje vann den första kvartsfinalen med 4–2 var Västervik ute efter revansch när det återigen var dags för en ny match i Södertälje. När 60 minuter var spelade stod Västerviks som segrare. Därmed har man kvitterat kvartsfinalserien till 1-1.

– Vi jobbade bättre tillsammans idag. Vi hade bra tålamod i spelet och gjorde det väldigt bra idag. Sista perioden är jag riktigt nöjd med. Vi skjuter ner dem fullständigt, säger huvudtränaren, Mattias Karlin till Dagens Västervik.

“Sjuk jävla räddning”

Det stora rubrikerna kom i den första perioden. Först, direkt i inledningen, bjöd Daniel Marmenlind på en magnifik parad och lite senare fick forwarden Gilbert Gabor hjärnsläpp. Gabor skulle skicka pucken bakom mål, men istället letade pucken sig in i egen kasse.

– Det är tråkigt men sånt händer. Vi tog hand om honom och Gabor hanterade det på ett bra sätt. Bara att fokusera på nästa byte. När det gäller Marmenlind så var det en sjuk jävla räddning. Den hade stor betydelse eftersom vi gjorde 1–0 direkt efter.

Oscar Pettersson blev stor matchhjälte för Västervik. Forwarden gjorde viktiga 3–2- och 4–2-målet när man sedan till slut vann med siffrorna 5–2.

– Hela hans femma gör det väldigt bra. Idag visade dem vilka typer av hockeyspelare de är. Vinner mycket puck och är obehagliga för motståndarna. Nu fick de vara med i målprotokollet.