Annons:

Ny sökinsats i helgen trots kylan –

Kylan till trots, en ny privat sökinsats har genomförts under helgen. Foto: Privat

Ny sökinsats i helgen trots kylan – "Kom några nya som var tuffa"

Även i helgen har det varit ett intensivt sökarbete, för att hitta försvunna Agneta. Trots kylan uppskattar livskamraten Matz Eklund att det deltog tio-tolv personer.
– Det bränns hela tiden, vi måste bara kämpa vidare, säger han.

Annons:

Att dykare sett en kvinnokropp i Möckeln och att hundar gjort markeringar gör att man söker vidare i sjön. Även under helgen har det privata sökarbetet fortsatt.

– Det som försvårar nu är vädret. Isen har lagt sig i vikarna, men att det är så strömt gör att det fortfarande är öppet vatten i sjön som tur är. Dykarna ska tydligen kunna dyka ändå under isen, eftersom det är öppet i sjön.

Fortsätter oförtröttligt

I helgen har arbetet flutit på som tidigare, med sonar och båtar, ja, allt utan hund.

– Det är olika delar vi tar, vi får chansa lite, ställe efter ställe, säger Matz Eklund.

På lördagen kom det tio-tolv personer för att hjälpa till.

– Det blev ungefär som vi tänkt oss. Det var någon båt som inte dök upp, men det kom ändå några. Och det kom faktiskt lite nya människor som var tuffa och tordes gå i vattnet med torrdräkter. Vi får hålla på tills vi hittar henne, nu går det inte att ge upp, säger Matz Eklund och fortsätter:

– Strömmen gör förmodligen att kroppen flyttar sig hela tiden. Vi måste leta av varenda liten bit, det är svårt. Det är så mycket sten i sjön. Men det måste gå. Hon ligger ju där. Vi får utgå ifrån att det är så till hundra procent när både hunden markerat och dykare sett en kvinnokropp.

Kamp mot klockan

Söndagen tog man paus. Då genomfördes inget sökinsatser.

– Vädret talar emot oss och gör att det blir en kamp mot klockan. Men, tillägger han, vi håller på och jag hoppas eventuellt få tag i en hund som inte bryr sig så mycket om att det är kallt. Annars får vi ta hit så mycket dykare att vi kan ta hela området på en gång. Men det är inte lätt att få tag i alla, och då måste ju vädret också vara med oss.

Hur är planen framåt, när blir nästa sökinsats?

– Det har jag inte bestämt. Men det ska komma en specialkanot i nästa vecka, vi skulle höras efter helgen. Men vi måste ju tänka på vädret även i det fallet, det kanske gör att vi inte kan köra med de grejer vi tänkt. 

Fått låna en båt

Matz har även fått låna en båt som han fått hem till sig nu, som två man ska köra med. 

– Den ska vi troligtvis köra ner och lägga i i Möckeln i morgon, är tanken. Men det får inte bli att isen lägger sig för mycket, då kan vi bara köra på öppet vatten.

Hoppas få dykare på plats

I övrigt ser planen ut som så att han hoppas få dykare på plats till nästa helg.

– Om det bara inte blir jättekallt ska vi försöka få till en ny sökinsats förmodligen på lördag igen. Vi gör ju delningar på sociala medier, så jag kan bara uppmana folk att hålla ett öga på inläggen till veckan, så ser man om vi behöver folk, avslutar han.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt