Annons:

Talangen från Gamleby fixade ny VM-medalj – Hultsfredskillen utslagen

Robin Ilhammar från Gamleby och Carl Eklund är vidare till semifinal i dubbel på U21-VM. Foto: Pressbild

Talangen från Gamleby fixade ny VM-medalj – Hultsfredskillen utslagen

Bowlingtalangen Robin Ilhammar från Gamleby har tillsammans med radarpartnern Carl Eklund tagit sig vidare till semifinal i dubbel och säkrat Sveriges fjärde medalj vid U21-VM i bowling. 
”Det känns lite ofattbart”, säger Robin Ilhammar i ett pressmeddelande.

Annons:

Det fanns lokal koppling i de två svenska lagen med Gamlebykillen Robin Ilhammar i det ena dubbellaget och Hultsfredskillen William Berggren i det andra dubbellaget. 

Carl Eklund och Robin Ilhammar inledde starkt och plockade seger efter seger medan William Berggren och hans lagkompis Oliver Dahlgren åkte på några förluster efter jämna siffror. 

Vidare till semi efter dramatik

I näst sista matchen möttes lagen där Eklund och Ilhammar vann med 278–266 och de hade full pott i gruppen. I sista gruppspelsmatchen stötte Eklund och Ilhammar på patrull när de föll mot Nederländerna med 219-185. De hamnade på lika många poäng som Filippinerna  och Nederländerna. En avgörande roll-off fick avgöra vilka som skulle ta hand om semifinalplatserna.

”Det var lite surt att vi inte kunde vinna mot Nederländerna när vi spelat så bra och vi kände oss lite deppiga. Det blev lite onödigt jämnt men vi sa att vi måste ladda om”, säger Robin Ilhammar. 

Den blågula duon drog det längsta strået i roll-off och vann på 257 poäng.

”Det känns väldigt roligt och lite ofattbart. Vi visar att vi är starka tillsammans och gör vad som krävs”, säger Robin Ilhammar.

Malaysai väntar i semifinal på onsdag. Hultsfredskillen William Berggrens dubbellag slutade på fjärde plats i grupp B med tio poäng.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt