Annons:

Tidigt rött blev avgörande i derbymatchen –

Viktor Franssons BOIF tog tre poäng mot Gamleby FF. Foto: Arkivbild

Tidigt rött blev avgörande i derbymatchen – "Firar på äkta division 6-vis"

Ett tidigt rött på Gamleby FF satte tonen i derbyt mot Blackstad/Odensvi IF. Hemmalaget vann med 5-1 (3-0).
– De kämpar verkligen på och vi får inget gratis, säger BOIF:s Viktor Fransson.

Annons:

Simon Lundholm hade redan hunnit ge BOIF ledningen när Gamleby FF reducerades till nio utespelare i derbyt. Kort därefter kom även 2-0 genom Philip Ekholm.

Total överkörning att vänta? Nja, BOIF gick ned sig efter den tidiga tvåmålsledningen och det numerära överläget på planen.

– De kämpar verkligen på trots det röda och vår tvåmålsledning. Vi får inget gratis och går ned oss ordentligt. Det är som att vi tror att vi inte behöver ta i, säger Viktor Fransson.

Precis före paus fyllde hemmalaget på med 3-0 genom Hampus Jakobsson. Men i upptakten av den andra skickade Fabian Rosén in 3-1 för gästerna.

– Jag blir stolt. Vi knyter näven i paus och försöker verkligen i andra halvlek. Vi är bättre än BOIF i 20 minuter, lyckas göra ett mål och har både ett friläge och en nick i stolpen. Hade vi fått in en boll till där kunde det ha blivit match, säger GFF:s tränare Lennie Rosén.

Det röda blev avgörande

Han konstaterade också att det röda kortet blev väldigt matchavgörande.

– Det förstör matchen för oss. Vår kille kommer lite sent in i en duell och jag tycker det är gult, men det är som det är. Jag vill ändå ge grabbarna en eloge.

Sista kvarten satte Simon Lundholm 4-1 och Max Wiman 5-1. 

– Efter deras 3-1-mål börjar vi springa igen. Vi är inte bra i 90 minuter, men vi är bra i 55 minuter och det räckte i dag. Alltid skönt att vinna ett derby på hemmaplan, så nu firas det på äkta division 6-vis, säger Viktor Fransson utan att vilja avslöja vad det innebär.

I hemmalaget berömdes Olof Wirengård, Robin Andersson och Anton Vernersson Jonsson. Stack ut i Gamleby gjorde Fabian Rosén, Noel Palmgren och Habib Jafari.

HÄR hittar du rådande tabelläge. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt