Annons:

VHF siktar på att återvända till division 2 direkt – premiär i eftermiddag

På söndagen inleds Västerviks HF:s division 3-säsong med hemmamatch mot Vadstena HF. Bilden är en arkivbild. Foto: Stefan Härnström

VHF siktar på att återvända till division 2 direkt – premiär i eftermiddag

När Västerviks HF inleder division 3-säsongen på söndagen gör man det med en både spetsigare och bredare trupp än den som kom sist i division 2 i fjol. Och målsättningen är solklar.
– Vi vill så klart gå upp direkt igen, säger tränaren Alexander Meijer.

Annons:

Fjolårets säsong slutade med en sistaplats i division 2 för Västerviks HF. På söndagen inleder man årets säsong i division 3.

– Vårt unga lag lärde sig jättemycket ifjol som vi kommer ha stor nytta av i år. Visst var det tufft mentalt att förlora så pass många matcher, men vi reste oss mot slutet av säsongen och gjorde många bra matcher där vi föll med bara ett par mål. Orutinen märktes av och vi gick hårt på få spelare, men vi har erfarenheten med oss och har fått behålla truppen så det ser bra ut inför kommande säsong, säger tränaren Alexander Meijer.

Axel tillbaka efter lumpen

Den enda spelare som har försvunnit jämfört med i fjol är målvakten Jacob Svensson som har flyttat till Norrköping. På pluskontot märks en ”gammal” bekanting, Axel Adolfsson, som gjorde lumpen förra året och bara spelade ett par matcher då.

– I år har vi dessutom kunnat lyfta upp två 06:or, vilket gör att truppen är större i år och även ger bättre kvalitet på träningarna. Det är roligt att se att det rent truppmässigt ser bättre ut inför spel i division 3 i år än det gjorde i division 2 förra året, säger Meijer.

– Av olika skäl har vi tyvärr inte fått till några träningsmatcher, men om jag ser till träningarna på försäsongen så har det sett jättebra ut, och alla killar verkar ha mognat och tagit steg. Vi har försökt steppa upp och göra träningarna så matchlika som möjligt.

Målet att gå upp igen

Västerviks HF:s målsättning inför säsongen är solklar; man ska vara med i toppen.

– Absolut. Vi vill så klart gå upp direkt igen, men det är svårt att veta vad Mantorps och Norrköpings farmarlag (HK Miffe och HK Fräs) kommer med för lag. Båda dessa åkte också ur tvåan, och det är alltid lurigt med farmarlag.

Endast segraren från division 3 tar klivet upp i division2, och för Västerviks del börjar säsongen på söndagen med hemmamatch mot Vadstena HK.

– Jag vet egentligen ingenting om dem. Jag minns att de slog Hultsfred i sista matchen i fjol, men det är väl allt. Hur som helst ska det bli spännande och väldigt roligt att det drar i gång igen. Vi har väntat länge nu, och framför allt kul att äntligen få spela match, säger Alexander Meijer.

Vilka spelare i ditt lag ska publiken ha extra koll på?

– Alla, men om jag ska nämna några som kanske sticker ut på olika sätt så tänker jag först på återvändaren Axel Adolfsson. Han är en vass målskytt och vi kommer ha stor nytta av honom. Oliver Meijer styr mycket av vårt spel och Paul Bamberg, som kom tvåa i skytteligan i division 2 i fjol, är bara 19 år och bär på ett enormt sparkapital. Men truppen är ung och väldigt utvecklingsbar, så jag är verkligen spänd på att få se alla killar ta steg.

Fakta

Lagen i division 3 Mitt Södra:

Finspångs HK, HK Fräs, HK Miffe, Malmslätt/Ljungsbro HF, Vadstena HF och Västerviks HF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt