Annons:

Västervik bärgade stabil premiärseger: ”Kanonbra”

Alexander Meijers Västerviks HF vann premiären mot Vadstena HF med 34–22. Foto: Stefan Härnström

Västervik bärgade stabil premiärseger: ”Kanonbra”

Västerviks HF siktar på att ta sig tillbaka till division 2 och fick en utomordentligt bra start på säsongen. Vadstena HF besegrades med 34–22. 

Annons:

Västerviks HF kom sist i division 2 i fjol och börjar nu om i division 3. Målsättningen är att tillhöra toppen och försöka ta sig upp igen. 

Det blev seger med 34–22 i premiären hemma mot Vadstena HF. Tränaren Alexander Meijer var självklart nöjd och belåten efter premiärvinsten. 

– Vi kunde inte ha fått en mycket bättre start än så här. Det var kanonbra och många frågetecken rätades ut. Det var riktigt skönt att vi tog den här segern, säger Alexander Meijer. 

Första matchen för säsongen

Västervik har inte fått till några träningsmatcher på försäsongen så dagens seriepremiär var lagets första match för säsongen. Efter en knackig start hittade Västervik rätt och var numret större än gästerna från Östergötland. 

– Det var jämnt i början då vi startade relativt trevande och var passiva i försvaret. De kom till väldigt bra lägen som de gjorde mål på. Vi spelade bra framåt, men vi fick inte tag i dem där bak. När vi väl rättade till det löste sig allting. Efter tio minuter växte vi in i det och sedan var det väl ärligt talat inget snack, säger Alexander Meijer.

Vad betyder den här segern för er eftersom det var er första match?

– Det märktes innan matchen att vi var nervösa och vi visste nog inte var vi stod. Det var en stor lättnad efteråt då vi inte är så vana vid att vinna efter förra säsongen, säger Meijer. 

Målvakten Arvid Wahlström gjorde en lysande insats och Paul Bamberg gjorde återigen stor nytta med sitt skott. 

– Kollektivt gör vi det väldigt bra. 

Fakta

Målskyttar, Västervik: Paul Bamberg 7, Robert Vujaklija 6, Elias Hallberg 6, Lucas Meijer 5, Oliver Meijer 4, William Östergren 3, Axel Adolfsson 3. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt