Annons:

Västervik vräkte in mål och vann igen:

Alexander Meijers Västervik spelade hem två nya poäng ikväll.

Västervik vräkte in mål och vann igen: "Klasskillnad från minut ett"

Västerviks HF går, som väntat, fram som en ångvält i handbollstrean. Ikväll blev det seger borta mot Malmslätt/Ljungsbro med 40-27 efter 24-13 i paus.

– Vi gjorde vårt jobb, säger tränaren Alexander Meijer.

Annons:

Västerviks HF siktar på att ta sig tillbaka till division två och hittills har man definitivt gjort vad som krävs för att kunna infria den målsättningen. Ikväll stod laget för en ny överkörning när Malmslätt/Ljungsbro lämnades helt utan chans.

– Det var klasskillnad från minut ett egentligen. Vi öste in mål så det gick som vi ville, säger VHF-tränaren Alexander Meijer.

Man kan säga att det gick som ni förväntat er?

– Ja, det gjorde det väl om man tittar till tidigare resultat. Vi visste att vi skulle ha goda chanser att vinna idag, men sen vet man ju aldrig.

Bortalaget avgjorde matchen tidigt och ledde med elva bollar redan i paus.

Vad är du mest nöjd med idag?

– Klart att det är anfallsspelet, även om det blev lite hetsigt och korta anfall ibland. Vi mötte ett ganska opolerat lag så jag är nöjd över att vi höll oss lugna. Det var till och med lite farligt ibland och det blev ett par mindre skador, säger Alexander Meijer.

Finns det något ni kunde gjort bättre?

– Vi skulle ha försökt att hålla dem under 20 mål. Att släppa in 27 mål är lite för mycket. Men det viktiga är att vi gjorde vårt jobb och vann matchen.

Inställt imorgon

Alexander Meijer tyckte inte att någon spelare höjde sig över mängden.

– Alla gjorde sitt jobb, det var en kollektiv insats, säger VHF-tränaren.

Imorgon, söndag, skulle Västervik ha mött HK Fräs på hemmaplan. Den matchen är inställd.

– Det blir inget. Vi fick ett meddelande från dem att de har corona i truppen och att de inte får ihop lag. Vi kommer att spela matchen vid ett senare tillfälle.

Västerviks målskyttar mot Malmslätt/Ljungsbro: Axel Adolfsson (7), William Östergren (7), Robert Vujaklija (6), Paul Bamberg (5), Elias Hallberg (4), Oliver Meijer (4), Lucas Meijer (3), Jens Olsson (3) och Wolf Bamberg (1).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt