Västervik revanscherade sig direkt på AIK – vann klart

VIK tog revansch på AIK och vann med 6-3. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Västervik fick sin revansch på AIK efter förlusten senast uppe i Stockholm. Hemma i Småland svarade VIK och vann med 6-3.

Båda lagen fick inleda matchen med varsitt powerplay. Det skulle visa sig att hemmalaget Västervik skulle vara effektivt i den spelformen. Jens Holmström gjorde 1-0 genom en styrning framför mål. Två minuter senare skulle gästerna svara via lagkaptenen Christian Sandberg som kvitterade till 1-1 för AIK.

Efter kvitteringspucken fick Stockholmslaget lite momentum i matchen. VIK-målvakten för kvällen, Henrik Lundberg, blev utmanad vid flera tillfällen. Västervik var själva inte helt ofarliga och skapade lite tryck i anfallszonen. Hemmalaget avslutade första perioden på ett fint sätt och skulle hinna med ett mål till innan paus. Läckert klappklapp-spel och Myles Powell var sist pucken och kunde göra 2-1.

Västervik har haft det tufft i spelformen powerplay den senaste tiden och Västerviks målskytt Jens Holmström kände lättnad efter att har fått utdelning.

– Det är skönt. Alltid lätt att det blir spöken i huvudet när det inte funkar. Det känns jätteskönt, sa Holmström till C More i periodpausen.

Dominans av Västervik i andra

Västervik inledde den andra perioden precis som de avslutade den första. Taktpinnen var hos hemmalaget och de flesta minuterna spenderades i bortalagets försvarszon. Till slut kunde inte AIK-målvakten Alexander Sahlin stå emot längre. Västervik utökade till 3-1 genom Skyler Mckenzie, som fick lite revansch efter det bortdömda målet senast.

Ljudvolymen höjdes rejält i Plivit Arena efter Mckenzies kasse. VIK-spelarna fick energi från hemmapubliken och gjorde även 4-1. Marcus Westfält lyckades hitta en lucka och 21-åringen gjode sitt andra mål för säsongen. Men Västervik var inte färdiga än i den andra perioden. I slutminuterna gjode backen Martin Fransson 5-1 och VIK hade ett fint utgångsläge inför tredje.

AIK närmade sig

Drygt fem minuter in i den tredje perioden fick AIK powerplay. Gästerna pressade på och fick in en reduceringspuck. Oscar Nord gör 5-2 och skapade lite liv i matchen igen. Västervik drog på sig en ny utvisning och en ny möjlighet dök upp för bortalaget. Lucas Carlsson gjode 5-3 för AIK och ett drama väntade i slutminuterna.

Närmare skulle AIK inte komma och Västerviks Joakim Hagelin kunde avgöra matchen istället, genom att sätta dit slutresutlatet 6-3 i öppen kasse.