VIK ÅKTE PÅ TREDJE RAKA FÖRLUSTEN I SMÅLANDSDERBYT

Troy Loggins utgick skadad när Västerviks IK förlorade med 2–4 mot Tingsryds AIF. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK gjorde en bra match i Tingsryd i kväll men det var hemmalaget som var effektivast. VIK låg under med 0-2 och gick ifatt till 2-2 innan nästa dipp kom och hemmalaget gick ifrån till 4-2. Slarv och ineffektivitet blev VIK:s fall när tredje raka förlusten inkasserades.

Västervik började mycket bra med hög fart och kontroll på passningsspelet. 1–0 till VIK hängde i luften flera gånger. Hemmalaget hade inte haft ett skott på Emil Kruse när Maximilim Eisenmenger kom fram på vänsterkanten och drog på ett skott som gick in bakom Kruse. Ett ologiskt mål sett till spelet.

Ännu mer ologiskt var 2–0 som kom en dryg minut senare när Felix Olsson åkte in till Kruses högerstolpe, fick ett smörpass från Jonatan Harju och hade bara att lägga in pucken.

Trots bakslaget fortsatte VIK att spela bra hockey och pressade tillbaka Tingsryd. Utdelningen kom också när Daniel Brickley åkte in centralt och fick ett pass från Ian Edmondson som Brickley drog till på direkt och satt i nätmaskorna bakom Tomas Rydén.

Sammantaget var det VIK:s period med bra och intensivt spel, bra och hög forechecking och spelvändningar.

Lindelöw kvitterade

Västervik började bra även i andra perioden och fick rättvist till en kvittering efter fyra minuter när Edward Lindelöw låg ner och slog in pucken i en minimal lucka mellan Rydén och stolpen.

Men så kom igen ett misstag från VIK-backarna när man släppte till en crosspassning framför Kruse. Jonatan Harju hade bara att sätta fram klubban på Jakob Heljemos pass. Ett lika billigt mål som TAIF:s 2-0 mål. Men det går inte att ta ifrån att TAIF var riktigt på hugget framför målet i båda lägena.

Det ska noteras att Troy Loggins krockade med en TAIF-spelare sekunderna innan målet och fick ledas ut från isen med en förmodad knä- eller fotledsskada.

Västervik fortsatte att ha mycket spel i TAIF:s zon men hamnade mycket ute längs sargerna istället för att gå direkt på mål eller lägga passningar mot målet.

Rättvis seger

TAIF fick ytterligare ett billigt mål i sista minuten när Emil Kruse inte kunde hålla pucken utan tappade in den någon centimeter över mållinjen innan han fick tag i pucken och slet ut den. Videobedömningen visade att Anton Gradins styrning var inne. Igen var det VIK-backarna som var för snälla och som inte höll rent framför Kruse.

Västervik hade en kanonchans att komma in i matchen när Ludwig Stenlund fick en crosspassning och i princip öppet mål, men avslutet gick mitt på målvakten. Samme Stenlund hade ett friläge efter elva minuter men träffade återigen mitt på målvakten. Tingsryd var inte chanslösa utan skaffade sig också ett par fina lägen.

Sammantaget spelade Tingsryd mycket klokt och bra i sista perioden, speciellt mot slutet då man höll undan VIK bra och effektivt.

Att TAIF tog hem trepoängaren är inget att säga om då de var bättre över 60 minuter.

Västervik har ett tufft spelprogram framför sig. På fredag spelar VIK borta mot Västerås och på lördag hemma mot Björklöven.

Fakta

Tingsryds AIF – Västerviks IK 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (3.15) Maximiliam Eisenmenger. 2-0 (4.25) Felix Olsson ass: Jonatan Harju. 2-1 (15.01) Daniel Brickley ass: Ian Edmondson.

Andra perioden: 2-2 (4.04) Edward Lindelöw. 3-2 (4.48) Jonatan Harju ass: Jakob Heljemo. 4-2 (19.02) Anton Gradin.

Utvisningar: TAIF: 2x2 min.  VIK: 2x2 min.

Skott: 24-24.