VIK tog blytung seger – Kruse och Öhman hjältar i straffläggningen

Victor Öhman gjorde det avgörande målet när Västervik tog två viktiga poäng i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK var på väg mot förlust i den viktiga hemmamatchen i Hockeyallsvenskan mot IF Björklöven. Men laget reste sig och tog matchen till straffar. Där blev Victor Öhman och målvakten Emil Kruse stora hjältar. VIK vann matchen med 4-3 och tog därmed två mycket viktiga poäng.

Det dröjde nästan 13 minuter in i matchen innan det första målet föll. När det väl kom var det gästande Björklöven som tog ledningen genom Emil Lundberg.

Västervik, som var bättre under de första 20 minuterna, lät sig dock inte nedslås och drygt tre minuter senare låg kvitteringspucken bakom gästernas målvakt Mattias Pettersson. Målet inprickat av Alfred Andersson.

Viktig kvittering

Halvvägs in i den andra perioden hade VIK vänt underläget till ledning. Detta efter att Emil Wahlberg hittat nätet i powerplay. Men säg den glädje som varar. Innan den andra akten var över hade gästerna från Umeå lyckats kvittera genom Jonas Emmerdahl.

När Björklöven dessutom gjorde 3-2 (William Eriksson) fem minuter in i period nummer tre var VIK satt under press. Västervik var piskat att få till åtminstone en kvittering för att inte tappa för mycket mark i tabellen. Och efter 54.26 kom det förlösande 3-3-målet genom Alexander Lindqvist-Hansen.

Klev fram

Efter en mållös förlängning klev målvakten Emil Kruse och Victor Öhman fram och fixade extrapoängen åt Västervik.

I tabellen är VIK i skrivande stund elva med sina 41 poäng. Det skiljer sex poäng upp till Leksand och just Björklöven närmast över playoff-strecket. Till Pantern på en negativ kvalplats har Västervik två poäng.

1 368 åskådare såg kvällens match.

Fakta

Västervik-Björklöven 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (12.58) Emil Lundberg (Simon Åkerström, Fredric Andersson, 1-1 (16.14) Alfred Andersson (Philip Rondahl, Kim Johansson).

Andra perioden: 2-1 (30.29) Emil Wahlberg (Victor Öhman, Philip Rondahl) spel fem mot fyra, 2-2 (35.56) Jonas Emmerdahl (Filip Cruseman, Jakob Stenqvist).

Tredje perioden: 2-3 (45.11) William Eriksson, 3-3 (54.26) Alexander Lindqvist-Hansen (Filip Suchý, Kim Johansson).

Avgörande straff: 4-3 Victor Öhman.