VIK NOLLAT MOT TOPPLAGET – MISSTAG BLEV AVGÖRANDE

Emil Kruse gjorde en mycket bra match mellan stolparna, men inte hjälpte det VIK till poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK kunde inte rå på tabelltrean Västerås IK på bortaplan. VIK hade svårt att skapa heta chanser – och hemmalaget vann med 3-0.

I den första perioden försökte Västerviks IK stänga igen butiken bakåt, men effekten blev att anfallsspelet nästan helt uteblev. VIK sköt endast två skott på hela perioden – vilket förstås är på tok för dåligt.

Ändå kunde Västervik – via bra försvarsspel och en skicklig Emil Kruse – hålla topplaget stången.

I mellanakten, efter en utvisning på Emil Alba, kunde Västervik inte stå emot längre. Johan Skinnars överlistade Emil Kruse med ett skott och 1-0 var ett faktum.

Efter två perioder hade Västervik bara skjutit nio skott mot hemmamålet. Naturligtvis på tok för svagt.

Misstag avgjorde

VIK hade ändå länge 1-0 och därmed förstås chansen att snuva topplaget från gurkstaden på en poäng. Men ett ödesdigert misstag från transatlanten Kevin Schulze blev matchavgörande. Hans bakomryggen pass knycktes av en hemmaspelare och Sebastian Benker kunde inte gärna missa öppet mål.

Efter Västerås 2-0-mål försökte Västervik, men förmådde inte att hitta en reducering. I stället kunde Kalle Östman – tidigare i Västervik – göra 3-0 och helt grusa VIK:s poängchanser.