VIK FÖLL MOT JUMBON – TABELLÄGET OFÖRÄNDRAT

Mattias Karlins Västervik förlorade E22-derbyt i kväll. Foto: Mattias Karlin

Västerviks IK förlorade kvällens bortamatch mot Hockeyallsvenskans jumbo Vita Hästen. VIK kvitterade till 2-2 tidigt i den tredje perioden, men fick till slut se sig besegrat med 4-2. Tabelläget är, trots förlusten, detsamma som innan matchen.

Vita Hästen hade ett visst övertag i den första perioden, som förblev mållös. Det blev däremot inte mittenakten. Knappt sex och en halv minut in i perioden satte Victor Öhman, assisterad av Niklas Enberg, matchens och Västerviks första mål. Glädjen blev dock ganska kortvarig då Vita Hästen kvitterade efter 31.10 genom Wilhelm Westlund.

Fyra och en halv minuter senare tog hemmalaget dessutom ledningen när Jesper Samuelsson satte dit 2-1 i boxplay.

Öhman tvåmålsskytt

Fyra minuter och 20 sekunder in i den tredje perioden för en viktig kvittering fram till 2-2. Assistpoäng här gick till Darren Nowick och Tim Wahlgren.

Det skulle ändå inte räcka till poäng mot Hockeyallsvenskans jumbo för VIK. 51.24 in i matchen satte August Gunnarsson 3-2 till Vita Hästen i powerplay.

När VIK sedan drog på sig en utvisning (Erik Ullman) i slutet av matchen och samtidigt satsade på att ta ut målvakten för att försöka få till en kvittering utökade Marcus Eriksson till slutresultatet 4-2.

Oförändrat läge

I och med kvällens resultat i omgång 43 är tabelläget oförändrat för Västervik. Laget är fortsatt tia i tabellen och har fortfarande fem poäng upp till Södertälje på den sista playoff-platsen och sju poäng ned till Almtuna på en negativ kvalplats.

På lördag spelar VIK hemma mot Södertälje.