Annons:

Ovane målskytten öppen för fortsättning i VIK

Niklas Folin gjorde sitt andra mål för säsongen mot Södertälje på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Ovane målskytten öppen för fortsättning i VIK

Västerviks IK tog en stabil seger hemma mot Södertälje SK på lördagen. Backen Niklas Folin spelade som vanligt fysiskt – och hamnade dessutom i målprotokollet.
– Jag tänkte bara att jag skulle skjuta så hårt jag kan, säger han.

Annons:

Det var backarna som visade vägen till tre viktiga VIK-poäng i hemmamatchen mot Södertälje. Först satte Niklas Enberg 1–0 med ett stenhårt slagskott som gick in via ribban och bara några sekunder senare tog en annan Niklas (Folin) plats i strålkastarnas sken. 

– Jens (Holmström) vann tekningen klockrent bak till mig och jag tänkte bara att jag skulle skjuta så hårt jag kan. Det fanns gott om spelare framför mål och den lyckades trilla in mellan benen på målvakten, säger Niklas Folin och fortsätter:

– Jag tror att de andra killarna såg att den gick in före mig så det var skönt. Det är alltid kul att kunna bidra framåt men det var ännu skönare att vinna. 

"Händer inte varje dag"

I slutet av första perioden kom kvällens tre backmål från Kim Johanssons sida. Ken Jäger satte snyggt 4–0 i slutet av andra perioden och Södertälje kom inte närmare än 4–1. 

– Det händer inte varje match att tre backar gör mål och det var några riktiga baljor som de (Niklas Enberg och Kim Johansson) hängde. 

Efter en blekare insats mot Vita Hästen i onsdags kom VIK tillbaka på ett bra sätt och bjöd publiken på insats som lovar gott. 

– Vi gjorde en sämre insats mot Vita Hästen så det var skönt att vi studsade tillbaka och gjorde en bra hemmamatch. Det gäller att vi bygger vidare på detta och tar en match i taget. Det var en bra seger för gruppen där vi fick veta att vi kan spela bra när vi fokuserar och kör full fart. 

Öppen för fortsättning

Backarna Erik Ullman och Kim Johansson har redan kritat på nya kontrakt med VIK för nästa säsong. Niklas Folin säger så här om sin framtid.

– Jag har trivts väldigt bra i Västervik och trivs fortfarande lika bra. Jag gillar staden, spelarna, ledarna och alla som jobbar runt laget. Jag kan inte ge dig ett bättre svar och kan inte säga något nu. 

Är du öppen för en fortsättning?

– Ja. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt