Annons:

Målskytt mot gamla laget – Östman berömde flera VIK-spelare

Kalle Östman gjorde mål mot sitt gamla lag. Foto: Ossian Mathiasson

Målskytt mot gamla laget – Östman berömde flera VIK-spelare

Kalle Östman spelade förra säsongen 25 matcher i Västerviks IK. I går gjorde Västerås-forwarden ett mål mot sin gamla klubb och såg till att de tog tre ytterst nödvändiga poäng.

Annons:

Kalle Östman hade en mycket speciell fjolårssäsong då han inledde den med Borlänge i Hockeyettan, lånades in av allsvenska Västervik och imponerade på ett sätt som gjorde att han fick vara kvar säsongen ut men det blev bara 25 matcher i VIK-dressen innan han ådrog sig en fotskada. 

Till årets säsong hamnade den skridskostarke forwarden hos nykomlingen Västerås och han har varit en av lagets frontfigurer. I grundserien svarade han för 41 poäng (12+29) på 48 matcher. 

Blev målskytt direkt

I kvällens andra slutspelsmatch mot den gamla klubben, Västervik, gjorde han det viktiga 1–0-målet med ett backhandskott efter knappt en och en halv minut. 

– Det är alltid kul att spela mot lag som man har tillhört tidigare. Vid målet var det bra forechecking av Lukas (Zetterberg) och Bergman (Marcus) som gjorde att jag kunde hänga dit den. Det var skönt, säger han. 

"Ingen klang- och jubelföreställning"

Västerås var ett pressat lag som kom till Småland på torsdagen eftersom de gick in i slutspelsserien med maximala tre poäng och föll klart i första omgången, 0–3 mot Leksand. 

Seger borta mot Västervik var av största vikt och det blev det till slut efter att Anthon Eriksson kämpat in 2–1-pucken i röran framför Emiul Kruse i upptakten av tredje perioden.

– Det är klart att det var en jätteviktig match med viktiga poäng som stod på spel. Det är skönt att vi tog tre poäng, nu har vi något att gå på. 

Det var ingen välspelad match som publiken, drygt 1 000 personer, fick bevittna utan den präglades av mycket kamp och få målchanser. 

– Det var ingen en klang- och jubelföreställning om man säger så. Vi gör en bra bortamatch och tar med oss tre poäng. Det enda som räknas just nu är segrar.

Hyllar VIK-backen

Västerås ligger tvåa i slutspelsserien, en poäng bakom ettan Leksand med tre omgångar kvar.

– Nu har vi fått en seger i ryggen som vi ska rida vidare på och den ska bygga upp vårt självförtroende inför framtiden. Det är bara att glömma den här matchen och fokusera på nästa match. 

Vad säger du om ditt gamla lag?

– De är bra och har gjort en väldigt bra säsong. De har många skickliga spelare. Emil (Wahlberg) är en riktigt bra tvåvägsback och Öhman (Victor) är vass i offensiven. De har många bra och vassa spelare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt