Annons:

Efter VIK-segern: Skadan på forwarden undersöks i morgon

Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin var nöjd efter segern mot Vita Hästen. Arklivbild.

Efter VIK-segern: Skadan på forwarden undersöks i morgon

Det kändes som en lättad VIK-tränare, Mattias Karlin, efter kvällens 5-4-seger borta mot Vita Hästen. Efter bottennappet senast mot Almtuna var man tillbaka på banan igen och svarade för en stark insats.

Annons:

– Framför allt tycker jag att vår första period är bra. Vi håller ihop det och har kontroll på spelet. Sedan är jag så klart jättenöjd med vårt spel i numerärt överlägen, säger Mattias Karlin.

Och det ska han vara. Västerviks-ledning med 2-0 efter den första perioden var resultatet av två ypperliga powerplay.

– Den andra perioden är också helt okej. Tyvärr drar vi på oss några onödiga utvisningar så att spelet hackar, men jag tycker ändå att vi håller dem stången. Sedan blir det ju, av förklarliga skäl, så att vi skapar betydligt färre chansen när vi tvingas spela så mycket boxplay.

Det märks att det börjar närma sig nu. Lite hårdare coachning, speciellt i special teams?
– Ja, vi började med det i senaste matchen mot Almtuna. I dag funkade det ju aningen bättre, trots att vi fick göra om rätt mycket i formationerna, säger Karlin.

Backen Adam Plant kastade in handduken i går sedan han känt av en sträckning ljumsken. På samma ställe drog det till på Rob Bordson på uppvärmningen, och han spelade inte matchen.

– Med Adam var det en ren försiktighetsåtgärd. Han hade kunnat spela om det hade gällt någon. Mer ovisst med Rob, som ska undersökas i morgon. I hans fall hoppas jag i alla fall att det handlar om dagar och inte veckor, men jag tror inte han spelar i genrepet mot Tingsryd på fredag, säger Mattias Karlin.

I VIK saknades sedan tidigare även Darren Nowick, Erik Ullman och Henrik Malmström.

 

  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt