Annons:

Missade chanser fällde Västervik – lånet imponerade:

Mikael Johanssons Västervik missade många chanser och föll mot den allsvenska nykomlingen Kristianstad. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Missade chanser fällde Västervik – lånet imponerade: "Spelade uppoffrande"

Det var ett dittills obesegrat Västerviks IK som mötte nykomlingen Kristianstads IK i kväll.
Trots en hel del chanser och mycket puckinnehav lyckades inte VIK knäcka rutinerade målvakten Joel Gistedt. Gästerna tog en tung trepoängare och vann med 2–0.
– De gjorde mål, vi gjorde det inte, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson.

Annons:

Inledningsvis var Västervik det klart bättre laget och skapade en hel del chanser, utan att riktigt få till några riktigt giftiga lägen. Båda lagen drog upp tempot rejält och åkte mycket skridskor. Matchens första tio minuter var mer eller mindre helt utan spelavbrott. 

– Vi hade inte riktigt energi att komma in på mål och skapa de riktiga chanserna och störa deras målvakt, säger Johansson.

Det var en mållös första period med övertag för Västervik. Bara 23 sekunder in i mittperioden åkte VIK:s Peter Krieger ut två minuter och det straffade sig omedelbart. 

Bra powerplay från gästerna

Kristianstad, som förra säsongen hade ett dominant powerplay i Hockeyettan, har tagit det med sig upp en nivå. Daniel Andersson styrde in 0–1 efter ett skott från VIK-bekante Tony Pappila. Det målet gav gästerna energi och de tryckte tillbaka Västervik.

– De fick 1-0 och vi fick jaga och jaga, det blev lite avgörande, säger Mikael Johansson. 

Kristianstads powerplay-enhet med Fredrik Hansson i spetsen skapade chans på chans när tillfälle gavs att spela en man mer på isen. 

Tredje perioden fortsatte på inslagen väg med ett högt tempo och två lag som försökte spela offensiv och underhållande hockey med mycket intensitet. 

Västervik jagade och jagade, utan att riktigt komma in på kassen för att sätta ordentlig press på Gistedt. Med två minuter kvar tog Mattias Karlin timeout och lyfte ut duktige VIK-målvakten Samuel Ward för att spela sex mot fem. 

Trots ett massivt tryck och ett flertal chanser blev det resultatlöst. I stället kunde Kristianstads norrman Gustav Willman Borvik sätta 0–2 i den tomma målburen.

"Omöjligt att ta den"

Västerviks Mikael Johansson såg ljusglimtar trots förlusten:

– Målvaktsspelet är bra. Ward släpper in ett i boxplay på studs och styrning. Det var rent ut sagt omöjligt att ta den. Defensiven är bra. 

Inlånade Tranås-backen Fredrik Lindström, som svarade för en mycket gedigen insats, fick beröm av Johansson efteråt: 

– Han gör det bra. Det är alltid tufft att komma in såhär och spela, men han spelade uppoffrande, lugnt och fint. Det var kul att se, säger han.

"Räknar med att vara på jobbet på måndag"

Lindström, som gjort en säsong i Västervik tidigare, tyckte att det gick helt okej. 

– Det var lite högre pucktempo och fart. Kristianstad är ganska skridskostarka, det har de varit i ettan när jag mött dem också, men det var lite högre växel här. Vi tappade lite för mycket puck och fick kontringar på oss, de fick komma igenom mittzonen med bra fart. Det var en helt okej match, men vi måste komma upp lite mot Vita Hästen på söndag, säger han. 

Om en eventuell fortsättning i Västervik var han förståeligt fåordig: 

– Det är två matcher som är sagt, mer vet jag inte. Jag tar de här två matcherna, sedan räknar jag med att vara på jobbet på måndag morgon och träna med Tranås som vanligt, avslutar han.

Viktor Allvin

 

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt