Annons:

Helt andra valmöjligheter för Karlin:

Det är helt andra valmöjligheter för VIK-ledningen nu. Foto: Ossian Mathiasson

Helt andra valmöjligheter för Karlin: "Kommer vara på läktaren"

Med två raka segrar i ryggen väntar Mora IK på hemmais för Västerviks IK. Det är också en helt annan bredd VIK-ledningen förfogar över.
– Det är så man vill ha det, säger Mattias Karlin.

Annons:

Efter en tuff tid har Västerviks IK nu två raka segrar (Björklöven och Karlskrona) när Mora IK kommer till Västervik på onsdagen. Just Mora som VIK-tränaren Mattias Karlin ledde under en period i SHL.

– Jag skulle inte vilja säga att det är något speciellt. Man vill alltid vinna matchen, men lite extra kanske det ändå är för mig, säger Mattias Karlin, som tycker att mycket är uppåt i klubben:

– Det märks att vi har börjat träna ihop oss och har många gubbar i träning. Förut var det tvärtom, men nu börjar vi få mer och mer harmoni i femmorna och bättre konkurrens. Det är jättebra.

Det märks också när laget ska tas ut. Skadade backen Henrik Malmström är inte tillgänglig. Malmström är på is, men är ännu inte i speldugligt skick. Det är dessutom oklart om nyförvärvet Brandon Burlon hinner bli spelklar.

– Två spelare till utöver Malmström kommer vara på läktaren. Vi har inte bestämt vilka än och det har också att göra med Burlons papper, om han hinner bli spelklar eller inte. Men det kommer bli spelare på läktaren.

Det är väl så man vill ha det?

– Ja, det är så man vill ha det, att man har lite extra. Att man ska göra allt i sin makt för att ta sig in i laget tills nästa match. Det är då man visar vilken karaktär man har. Antingen antar man utmaningen eller så viker man ner sig. Det är precis det vi inte har haft tidigare. Då har det mer varit att om man är hel spelar man. Det är inte hållbart på den här nivån. 

"Enklare att gå till jobbet"

VIK:s två senaste insatser har gett en självförtroendeboost, säger Karlin.

– Det är klart att om man tar poäng i några matcher på raken blir det roligare och enklare att gå till jobbet. Så är det för alla lag och det viktiga är att man förstår innebörden av varför man vinner och varför man förlorar. Det handlar om att göra saker konsekvent över tid och då blir det en vana till slut.

Att få hål på Moras starka defensiv blir en nyckel, tror han.

– Mora har varit bra defensivt och släppt in lite mål. De har gjort rätt lite mål också, så det har ofta varit målsnåla matcher. De blev ganska överkörda av Modo och har ändå släppt in rätt lite mål.

Har du något hemligt recept för att knäcka deras defensiv?

– Det finns saker att ta med sig som jag har sett, men man ska kunna göra det också. Det är nästa grej.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt