Annons:

VIK möter krislaget som har agerat: ”Krävs mer av oss

Mattias Karlin tränade offensivt spel med Västerviks IK på torsdagsträningen. I kväll väntar Södertälje SK på bortais. Foto: Ossian Mathiasson

VIK möter krislaget som har agerat: ”Krävs mer av oss"

Södertälje SK har kickat huvudtränaren Ulf Lundberg efter mardrömsstarten. I kväll ska Västerviks IK försöka ge bottenlaget ytterligare en förlust.
– Oftast blir det att man får en nytändning och att det blir bättre drag i laget, då krävs det mer av oss, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

På måndagsmorgonen fick Ulf Lundberg gå efter Södertäljes jobbiga och stökiga säsongsinledning med nio poäng efter elva matcher. Styrelsen tog beslut om förändringen och de assisterande tränarna Nicklas Falk och Dennis Bozic tar över och delar på ansvaret. 

– Det är klart att de hade velat ha fler poäng, lika väl som vi. När de har skiftat på tränarsidan så är det svårt att sia om hur de ska spela. De har haft många dagar på sig att träna eftersom de inte spelade i går.  Oftast blir det att man får en nytändning och att det blir bättre drag i laget, då krävs det mer av oss, säger Mattias Karlin. 

Det allsvenska jumbolaget ligger endast fem poäng bakom Västervik och det är med andra ord en viktig fajt som väntar i Scaniarinken på fredagen. 

– Vi måste få ner deras fart i mittzonen. De kommer köra och dumpa pucken en hel del så vi måste ta till något för att svara upp på det. Det är något som vi tar i samband med värmningen i morgon (läs i dag), säger Karlin. 

Fokus på offensivt spel

I onsdagens hemmamatch mot Mora gjorde Västervik en mycket fin insats och fick endast en poäng. Mattias Karlin var missnöjd och tyckte att de blev bestulna på två poäng efter stor dominans i tredje perioden. På torsdagens lättare träning fokuserade Karlin på det offensiva spelet.  

– Jag tycker att vi gör en bra insats under stora delar av matchen. Det är absolut något som vi kan jobba vidare med. Det vi måste bli bättre på är att komma till skott. Vi letar för mycket passningar även om vi har många avslut. Som matchen var så hade vi kunnat komma till många fler avslut, säger Karlin. 

Västervik har skrapat ihop 14 poäng och har bara AIK och kvällens motståndare Södertälje bakom sig. 

Hur mycket tänker du på tabelläget?

– Det är inget som jag fokuserar på. Gör man bra prestationer över tid så får man poäng. Vi jobbar med att bli bättre för varje dag som går, då kommer poängen trilla in.

Forward ser ut att missa matchen

Henrik Malmström och Anton Sundin är indisponibla till kvällens match. En forward, som Karlin inte vill nämna till namn, är ett frågetecken. 

– Vi har en forward som är ett frågetecken. Han klev av dagens träning ganska fort så det känns inte som att han spelar mot SSK.

Vem handlar det om?– Den frågan passar jag på.

Om inget oförutsett inträffar åker Västervik till Södertälje med sju backar och 13 forwards. Det är oklart om det blir Adam Vay eller Samuel Ward som vaktar målet. 

– Det bestämmer vi efter värmningen, säger Karlin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt