Annons:

Karlin efter förlusten:

Mattias Karlin var inte nöjd med flera situationer i matchen mot Björklöven. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Karlin efter förlusten: "Känner att det händer konstiga saker"

En mycket stark insats av Västerviks IK. Ändå vann serieettan Björklöven med 3-0.
– Vi känner att det händer konstiga saker som gör att vi inte kan ta ikapp, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Nej, 3-0 till Björklöven speglade verkligen inte matchbilden. Nu har VIK mött serieledarna på bortaplan två gånger – och blivit utan poäng. 

– Det blir en dubbelsmäll. Vi var här för en vecka sedan och blev bortdömda. Nu är vi med till målsnöret och känner att det händer konstiga saker som gör att vi inte kan ta ikapp, säger Mattias Karlin.

Han tänker förstås domslut och uteblivna domslut. VIK drabbades av sex tvåminutersutvisningar, Björklöven endast två. 

– Det är bara att kolla statistiken. Vissa av våra utvisningar är billiga, någon är väldigt billig. Det är inte fair om man tittar på matchen som helhet. De har ett antal grejer som är värre, men det händer inte så mycket. 

"Gör det inte för att det är kul"

Björklövens 2-0-mål blev också omdiskuterat. VIK-båset var mycket upprört över att Oscar Drugge inte fick med sig en utvisning där.

– Det blir väldigt avgörande när de river ned Drugge och får tom bur till 2-0. Det är förödande och de får skänk från ovan. Vi ser ju från båset att Drugge flyger och det är precis utanför vårt bås. Han gör det inte bara för att det är kul, utan det finns någon som gjorde något innan, säger Karlin besviket. 

Ställningen var då 1-0 när knappt fem minuter återstod. Kort därefter tog VIK målvakten och gick för sex mot fem-spel, men då kunde Björklöven göra 3-0 i tom bur.

– 3-0-målet är per automatik på grund av 2-0-målet. Det känns extremt surt. Vi gör två riktigt bra matcher här, men lämnar med noll poäng. Noll är inte det vi ska om man ser matchen på datorn. Vi skulle haft mellan en och sex poäng, säger Karlin. 

"Svarar upp jättebra"

Men det finns förstås väldigt mycket att ta med sig från lagets insats. 

– Man får bara hoppas att man får tillbaka det här någon gång, att det studsar med lite. Jag tycker vi kan ta med oss väldigt mycket i fem mot fem, fyra mot fem, tre mot fem och målvaktsspelet. Man måste titta på vad vi gör och vi gör mycket bra saker. Självklart har vi för mycket utvisningar, men en del ligger på oss själva och en del ligger på yttre omständigheter.

VIK ledde skotten klart inför Björklövens långa fem mot tre-spel. 

– Första fem, sex minuterna vinner vi ingenting i första perioden. Sedan får vi ett bra byte och kickade igång på det. Jag tycker vi tar över resten av perioden. Man ska inte ta skotten stenhårt, men vi leder skotten med 22-17 med fem kvar av andra. Sedan skjuter de elva skott i sitt långa powerplay. Där vinner de skottstatistiken. I fem mot fem svarar vi upp jättebra. 

Karlin ville berömma Kellen Jones, som han ansåg var bäst på isen, samt Felix Sandström efter matchen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt