TREDJE RAKA SEGERN FÖR VIK – ÖHMAN TVÅMÅLSSKYTT

Victor Öhman blev tvåmålsskytt när Västerviks IK slog Karlskoga med 6–3. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK:s fina form fortsätter. De tog sin tredje raka seger när de besegrade Karlskoga med 6–3.

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra i den 45:e omgången av grundserien i Hockeyallsvenskan. Både Västervik och Karlskoga hade två raka segrar inför kvällens möte. De två senaste matcherna lagen emellan har Västervik vunnit så det var revanschlusta hos värmlänningarna.

Det bjöd på en fartfylld start i inledningen av matchen. Två spelsugna lag, som har bra självförtroende, slet för vem som skulle ta taktpinnen. Det gjorde gästerna efter ett par spelade minuter. Karlskoga gjorde även första målet för kvällen. Gustaf Thorell styrde in pucken och gav Karlskoga ledningen. Pressen fortsatte från bortalaget och tiden spenderades mest i Västerviks zon.

Hemmalaget hade även sina chanser. Bäst var nog när Ryan Gropp fick ett jätteläge, men missade pucken i skottögonblicket när ena hörnet av målburen var öppet. Daniel Marmenlind bjöd på ett par svettiga räddningar och gjorde att det bara stod 0–1 efter första perioden.

Effektivt VIK i andra

Karlskoga började andra perioden direkt med ett längre anfall. Bortalaget var otroligt nära att utöka då Marmenlind kom ur position, men då fick Alexander Anderberg agera målvakt och lyckades få iväg pucken.

Hemmalaget låg på knäna de första minuterna, men Västervik fick oväntat in en kvittering. Viktor Liljegren visade framfötterna och gjorde 1-1. Efter målet så vaknade VIK till. De började få mer kommando och visade en helt annan energi, vilket skulle visa sig ge resultat.

Victor Öhman gav Västervik ledningen och det var 28-åringens första mål sedan skadefrånvaron. Öhman tog vara på en passning från Connor Jones och Tim Juel i Karlskoga-målet hann inte med i förflyttningen. Det var VIK för hela slanten i den andra perioden – om man bortser från inledningen. Smålänningarna visade sin effektivitet. Oskar Pettersson utökade till 3-1, då forwarden kom helt fri efter att fått pucken på sig och sköt ribba in.

Det skulle även bli ett fjärde mål för Västervik. Joakim Hagelin gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han tryckte in pucken från nära håll. Karlskoga fick in en snabb reducering innan periodens slut, via David Lilja som tog hand om en retur från Daniel Marmenlind och gav lite hopp till laget inför tredje.

Öhman tvåmålsskytt

Gästerna hade uppförsbacke och jagade en reduceringspuck. Men Västervik hade bra kontroll på tabelltvåan, och Victor Öhman kunde avgöra matchen med sitt andra mål för kvällen när Juel inte hade koll på vart pucken befann sig. 6-3 blev resultatet, efter en sen reducering från Henrik Björklund i Karlskoga och ett mål i öppen kasse av Västerviks Kellen Jones som satte defenitivt spiken i kistan.