Annons:

Nya fullträffar av Karlberg – och nytt ryck av Tjust

Tjust fick jubla sju gånger om i hemmamatchen mot Bankeryd. Foto: Arkivbild

Nya fullträffar av Karlberg – och nytt ryck av Tjust

Förra helgen tappade Tjust stora delar av sitt försprång i toppen av tabellen. Idag gjorde man ett nytt ryck efter solklara 7-1 hemma mot Bankeryd.
– Nu har vi råd att förlora en match igen, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Ulricehamn – som visat storform och som slog Tjust förra helgen – tappade nämligen poäng borta mot bottenlaget Eksjö. Tjust tackade och tog emot genom att mangla Bankeryd med hela 7-1.

Det ger tre poängs försprång i tabellen – plus åtta måls bättre målskillnad.

– Vi har satt oss i ett bra läge igen. Vi har mycket bättre målskillnad så nu har vi råd att förlora en match igen. Det känns bra. Vi har Vimmerby nästa helg och all press ligger på dem, men jag tror att vi har bra chans, säger Joakim Krüger.

Tre mål av stekheta Karlberg 

Tjust gjorde processen extremt kort med Bankeryd. Redan efter fem minuter var ställningen 2-0 efter två hörnmål. Uppvisningen stannade vid 7-1 – en kross som faktiskt kunde ha varit betydligt större.

– Det var bara ett lag på planen, vi gör en kanoninsats alla 14 som är med. I andra skapar vi otroligt många chanser, men får inte in bollen. Spelmässigt rullar vi bollen bra och det offensiva spelet är jättebra. Vi ska ta med oss lite mer intensitet i närkampsspelet mot Vimmerby.

Filippa Karlbergs sanslösa form håller i sig och hon är nu uppe i 26 mål på 16 seriematcher. Senaste fyra har hon gjort 15.

– Det är en otroligt bra fotbollsspelare. Jag undrar om hon inte är bättre än Nathalie Johansson just nu. Hon kommer förbi på kanterna och i mitten och spelar så jäkla bra. Sedan är hon en målskytt, hon tar lägena själv istället för att passa.

Karlberg gjorde tre nya mål idag. Alicia Strand stod för två och Ebba Kymmer Ragnarsson likaså.

Beröm går till hela laget.

Tabellen finns här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt