Annons:

Veckan som avgör säsongen för VIK: ”Bara vinster som gäller”

Mattias Karlins Västervik spelar tre matcher under den sista veckan i allsvenskan och jagar en plats i slutspelsserien. Foto: Ossian Mathiasson

Veckan som avgör säsongen för VIK: ”Bara vinster som gäller”

Det är nu det avgörs om Västerviks IK går till slutspelsserien eller inte. Under grundseriens sista vecka möter VIK de tre sämst placerade lagen i allsvenskan.
– Det är bara vinster som gäller och våra chanser är väl helt okej, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Tre omgångar återstår av den allsvenska säsongen. Tre omgångar som blir oerhört viktiga för Västerviks IK:s del i kampen om att ta åttondeplatsen och avancera till slutspelsserien. 

Tre omgångar som får sitt startskott hemma mot 13:e placerade Almtuna på fredagskvällen och därefter väntar tolfteplacerade Tingsryd borta på onsdag och jumbon Vita Hästen hemma nästa fredag. 

– Vi vet att det kommer bli tufft. Det är bara vinster som gäller och våra chanser är väl helt okej men det är inte vi som har pressen på oss. Det är självklart Tingsryd och Almtuna som har pressen på sig då de slåss för att hålla sig kvar i serien, säger Mattias Karlin. 

Kampen mot SSK fortsätter

Seriens särklassiga jumbo Vita Hästen har under lång tid fått inrikta sig på spel i kvalserien frampå vårkanten.

Frågan är om det blir Almtuna, Tingsryd eller Pantern som gör Vita Hästen sällskap i kvalserien. Inför en förmodad rysaravslutning har Tingsryd ett skaffat sig ett försprång på två poäng till Almtuna. IK Pantern, som också tampas i bottenträsket, ligger fyra poäng före Almtuna. 

Det är med andra ord seriens tre sämst placerade lag som Västervik har kvar på sitt spelschema. VIK ligger en poäng bakom Södertälje SK som återtog åttondeplatsen tack vare gårdagens starka bortaseger mot Modo. Södertälje har tre topplag kvar på sitt program: Oskarshamn (hemma), AIK (hemma) och Karlskoga (borta). 

Backen är skadad

Västervik får klara sig utan både Alfred Andersson (sjuk) och Erik Ullman (skadad) mot Almtuna. På frånvarolistan finns sedan tidigare backarna Andreas Frisk och Niklas Folin. 

– Vi tränade en halvtimme i dag (läs torsdag) för att skölja bort gårdagen och göra oss redo för morgondagen, säger Mattias Karlin. 

Han tycker inte att hans lag spelade enligt matchplanen i derbyt mot Oskarshamn. 

– Vi spelade inte som vi ville. Jag tycker inte att vi kom upp i skridskoåkningen som vi hade hoppats på och därför kom vi fel in i många situationer. Jag hade hoppats på ett bättre spel över 60 minuter men vi gör ingen dålig match. Jag hade bara hoppats på lite till.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt