Annons:

VIK avslutade slutspelsserien snyggt:

Mattias Karlins VIK avslutade slutspelsserien snyggt. Foto: Ossian Mathiasson

VIK avslutade slutspelsserien snyggt: "Vill alltid vinna"

Västerviks IK slapp bli vinstlöst i slutspelsserien till SHL. VIK vann mot BIK Karlskoga med 5-4 i säsongens sista match.
– Vi bjuder upp och försöker så gott det går, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Även om poängen inte trillade in i särskilt stor utsträckning i slutspelsserien har Västerviks IK gjort en fin säsong i Allsvenskan. Den fick laget kröna med en 5-4-seger mot BIK Karlskoga på onsdagskvällen, vilket också innebär att man undvek jumboplatsen i slutspelsserien.

– Man vill alltid vinna, så är det. Det var kul att vi fick vinna den här matchen. Det var väl ganska förväntat, ganska avslaget, det blir ofta det om det inte gäller något. Jag tycker ändå att vi bjuder upp och försöker så gott det går, säger Mattias Karlin.

VIK ledde med 2-1 efter den första perioden efter mål av Kellen Jones och Emil Wahlberg. Karlskoga vände till 2-3 innan Jens Holmström replikerade i slutet av den andra perioden och utjämnade matchen.

Karlskoga gjorde 3-4 i mitten av den tredje perioden, Alexander Lindqvist-Hansen kvitterade till 4-4 och Erik Ullman gjorde 5-4 i slutminuterna.

– Det kunde ha gått hur som helst, det var en jämn match. 

"Var nederlagstippat"

Nu är säsongen över. Det var den tredje raka i HockeyAllsvenskan för VIK. Två av tre år har man gått till positivt kval. 

– Organisatoriskt är vi kanske inte där riktigt än, men vi har varit med i tre och kommit topp åtta två av de här tre åren.

Hur summerar du den här säsongen?

– Jag tycker att grabbarna ska ha en stor eloge, de har kört på hela säsongen. Vi var nederlagstippat och har gjort många rockader under säsongen, men det är bra skalle på grabbarna. Jag tycker att vi gjorde det jävligt starkt.

"Känns spännande"

Mattias Karlin är redan klar för en fortsättning som VIK-tränare.

– Det känns spännande. Nu börjar arbetet med att sajna upp de som vi vill ha kvar i truppen. Vi har redan förlängt med ganska många, så det är kul att vi är igång med det och att bollen är i rullning.

Tror du att ni kan ta ett steg till nästa år?

– Vi kan bli bättre, det tror jag. Det gäller att hitta bra gubbar och riktiga guldkorn. Vi har inte råd med att ta in färdiga spelare. Budgivningar klarar vi inte riktigt av. 

Spelarna går på ledighet redan nu, men för Karlin börjar arbetet med den nya truppen redan i morgon. 

– Spelarna får ledigt, men för mig handlar det om att börja planera upp nästa år och titta efter nya spelare. I morgon bitti kör vi igång det arbetet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt