Annons:

VIK:s vinnarrecept: Tråkig hockey och dödlig effektivitet

Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK, tror på en tuff match i den allsvenska premiären borta mot Modo i kväll. Foto: Västerviks IK

VIK:s vinnarrecept: Tråkig hockey och dödlig effektivitet

Allsvenska favoriten Modo borta i premiären för Västerviks IK i kväll, och sportchefen Emil Georgsson har redan kokat ihop vinnarmedicinen: ”Vi ska åka dit, spela tråkigt och vara dödligt effektiva”.

Annons:

I kväll börjar allvaret för Västerviks IK. Efter avverkad försäsong ställs VIK inför den kanske tuffaste möjliga uppgiften redan i premiären av Hockeyallsvenskan – topptippade Modo på bortaplan.

– Försäsongen har väl varit sisådär. Jag tycker själv att vi på papperet har ett ganska intressant lag, och trots förlust borta mot Tingsryd i genrepet gör vi en ganska bra match i två perioder. Sedan tröt orken då vi fick köra på fyra backar, säger sportchefen Emil Georgsson.

– Över lag har det sett bättre ut på slutet. Vi gjorde exempelvis en jättebra match borta mot Vita Hästen. Ikväll får vi också tillbaka spelare. Det är bara Henrik Malmström och Adam Plant som fortfarande saknas.
Dessutom gör trematcherslånet från Brynäs i SHL, backen Marcus Ersson, sin första match i VIK-tröjan ikväll

Om du jämför årets trupp med fjolårets?

– Då var det 18 nya namn, och det kändes ett tag som att vi plockade in många nya spelare bara för att kunna bocka av. Jag kommer ihåg att jag stod där på första träningen och hade väldigt dålig koll. I år är det ju bara 13 nya, så det är lugnt, skrattar Emil.

– Jag tycker att årets trupp ser starkare ut och många yngre har imponerat på mig. Visst finns det en del spelare man har högre förväntningar på, som gjorde en bra säsong i fjol, men det kommer säkert. Och som sagt, det har sett bättre ut på slutet.

"Bara ut och köra"

Emil Georgsson håller med om att kvällens premiärmatch är något extra.
– Vi har allt att vinna, så det är bara ut och köra. Det är ju Modo som har pressen på sig direkt. Alla förväntar sig att de ska vara med och fajtas i toppen, och då duger det ju inte att åka på stryk hemma mot Västervik.
– Jag tycker att Modo är motiverad favorit. De har ett gediget lag och har nu fått spela ihop alla sina talangfulla spelare ytterligare ett år. De ser väldigt spännande ut.

Hur ska ni kunna rubba dem i kväll då?
– Vi ska åka dit, spela tråkigt och vara dödligt effektiva.

 

  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt