Special teams avgjorde – VIK föll knappt:

Marcus Westfält fick beröm för sin insats mot Modo. Foto: Ossian Mathiasson

Special teams avgjorde – VIK föll knappt: "Känns tufft"

Västervik gjorde två riktigt bra perioder och en lite sämre. I många matcher hade det räckt för både två och tre poäng. I söndagskvällens hemmamatch mot topplaget Modo blev det ändå noll.
– Det känns tufft. Vi spelade bra fram till 4-2, säger VIK-coachen Mikael Johansson efteråt.

Det var hemmalaget som drog upp tempot inledningsvis och satte hög press på Modo-spelarna. Spelet som VIK bjöd på påminde mycket om hur det ofta sett ut tidigare säsonger när laget firat större framgångar än vad denna säsong inledningsvis bjudit på.

Det var även VIK som satte första målet. Erik Ullman tryckte in en retur bakom förre VIK-keepern Linus Lundin. Assistpoäng gick till Oscar Pettersson och Lukas Wernblom. Släkten är värst? Ja, alla tre har ett förflutet i Örnsköldsvik.

Modo kvitterade så småningom, men VIK svarade omedelbart och satte 2–1 bara halvminuten senare när Erik Nyström utnyttjade ett misstag och distinkt satte pucken i nät.

Släkten är värst, ja... Även Nyström har spelat för Modo i fyra säsonger. Paus och 2–1, med mersmak, på resultattavlan.

Special teams avgjorde

Direkt i andra perioden drog VIK på sig en utvisning. I stället för en kvittering snappade Jacob Bjerselius upp pucken, kom fri och satte 3–1 till hemmafansens glädje.

Några minuter därefter var det återigen powerplay för Modo. Den gången kunde inte VIK stå emot och Kim Rosdahl satte 3–2.

Återigen svarade Västervik omgående. Victor Öhman och Peter Krieger kom två mot en. Krieger passade över till Öhman som klippte till och 4–2 var ett faktum. Modo bytte målvakt och det såg ljust ut för hemmalaget.

– Vi spelade bra fram till 4–2, sedan slarvade vi lite i fyra mot fyra och de fick 4–3. Vi var effektiva och gick fram till 4–2 på ett bra sätt. Efter det blev vi lite oroliga och de gjorde 4-4. Sen drog vi på oss jäkligt dumma utvisningar och fick spela tre mot fem, säger Johansson.

Efter drygt halva matchen, när lagen hade varsin spelare utvisad, reducerade Modo via ett direktskott som smet in vid Adam Vays högra stolpe.

Spel fyra mot fyra var Modos melodi. Fyra minuter senare var det dags igen när Henrik Björklund pangade in kvitteringen.

Karlkvist avgjorde

I tredje perioden var det Modo som hade både tempo och puck. Med två spelare mer på isen var det förr VIK-stjärnan Patrik Karlkvist som tryckte in ledningsmålet. 5-4 till Modo med drygt tio minuter kvar. Västervik kämpade tappert och när man fick spela powerplay med två minuter kvar var det oerhört nära både en och två gånger, men det ville sig inte. Det blev inga fler mål och Västervik fick nöja sig med en hedersam förlust.

– Det var helt okej fem mot fem. Man ser att de har bra självförtroende och har vunnit lite (sjunde raka segern kom mot Västervik), avslutar Johansson.

Beröm i Västervik till Marcus Westfält och Victor Öhman.