Annons:

Karlin om starka vändningen: ”Vi som styrde tredje perioden

Joakim Hagelin har nått 200 poäng i Hockeyallsvenskan efter sitt 1–1-mål som blev startskottet på Västerviks vändning mot Mora. Foto: Ossian Mathiasson

Karlin om starka vändningen: ”Vi som styrde tredje perioden"

Västerviks IK tog sin första trepoängare sedan premiären mot AIK. En stark vändning i tredje perioden gav tre poäng mot Mora IK. 
– Det var ett stort steg framåt jämfört med tisdagens match mot Mora, säger Mattias Karlin efter 3–1-segern. 

Annons:

Västerviks IK och Mora IK känner varandra bra vid det här laget. I kväll möttes lagen för tredje gången den här säsongen. De två första matcherna har slutat 4–3 där VIK vann första matchen efter förlängning och förlorade andra matchen på straffar. 

Mora ledde med 1–0 inför sista perioden i kvällens möte när VIK iscensatte en stark vändning och lade beslag om de tre poängen. 

– Det var en tajt hockeymatch i två perioder och det skapades lägen åt båda håll. Det kändes halvhafsigt från vår sida i både första och andra perioden. Mora spelar ett speciellt spel med hög forechecking där de dumpar puckar och vill komma in i offensiv zon fort. Tredje perioden är vi förtjänta av att vinna, säger Mattias Karlin och fortsätter: 

– Vi kom mer samlat som lag och fick rätt bra tryck på dem. Det gjorde också att vi kom hem på ett bättre sätt och fick stopp på deras offensiva spel. Vi fick upp mer fart och hade bättre tajming. 

"Framgångsrik karriär"

Västervik vände på steken i sista perioden. Joakim Hagelin satte 1–1 och Kellen Jones pricksköt 2–1 innan Erik Gustafsson fixade segern med en puck i tom bur med mindre än en minut kvar av matchen.

Det var Hagelins 200:e poäng i allsvenskan och Gustafssons första mål på över två säsonger. 

– Det var vi som styrde tredje perioden ganska bra. Jättekul för Hagelin med noteringen för 200 poäng i allsvenskan. Det bevisar att han har haft en lång och framgångsrik karriär. säger Karlin. 

Erik Gustafsson bröt sin måltorka med ett mål i tom bur, vad säger du om det?

– Han hade bra skruv på det skottet. 

Beröm till flera spelare

VIK bröt sin tre matcher långa förlustsvit och fick jubla över tre poäng. Senast VIK tog tre poäng var i premiären mot AIK den 2 oktober. 

– Segern betyder mycket efter flera kryss och uddamålsförluster under ordinarie tid. Vi har varvat bra insatser med dåliga insatser så det var skönt att studsa tillbaka, göra det bra och vinna. 

Vad är du extra nöjd med?

– Spelarna bidrog på ett annat sätt än vad de har gjort mot till exempel Väsby och Mora senast. Vi fick bättre tryck i det vi håller på med och spelade med bättre tävlande och mer kamp. Det var ett stort steg framåt jämfört med tisdagens match mot Mora.

Karlin var nöjd med många spelare och gav beröm till framför allt målvakten Daniel Marmenlind, grovjobbarna Jacob Bjerselius, Gilbert Gabor och Oscar Gustavsson samt målskytten Kellen Jones. 

På söndag väntar Tingsryds AIF på bortais. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt