Annons:

Karlin efter segern:

Mattias Karlin var givetvis nöjd efter segern mot Tingsryd. Foto: Ossian Mathiasson

Karlin efter segern: "Alltid skönt att avgöra sent"

Jacob Bjerselius avgjorde med bara två minuter kvar. Men VIK:s seger var fullt rättvis.
– Jag hade varit grymt besviken om vi inte fått med oss poäng här, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Tingsryds AIF tog ledningen i den andra perioden i numerärt överläge. Hemmalaget såg också ut att hålla ledningen till periodvilan, men med 63 sekunder kvar av mellanakten utjämnade Marcus Westfält. 

– Det bygger energi och tro på det förstås. Det gör att vi får med oss en härlig känsla. Vi hade haft en del bra lägen där som vi inte tog vara på, det var lite för mjukt. Men vi var absolut värda en kvittering, så det var skönt att få det mot slutet, säger VIK-tränaren Mattias Karlin. 

I den tredje fortsatte VIK att vara det något mer spelförande laget, men matchen såg ut att gå mot oavgjort. Med knappt fem minuter kvar fick VIK dock ett gyllene läge i powerplay efter att en hemmaspelare utvisats. VIK skapade några fina lägen, men Tingsryd höll undan.

– Tingsryd är ett tajt lag, de är ofta fem spelare i mitten och verkligen svårspelade. Vi pratade om att vi ville ha mycket skott, men så blev det inte. Det är inte så att det man snackar om funkar per automatik, men det känns som vi hade bra tryck. Men vi utmanade inte riktigt. Det var mycket runt, runt och runt men inte så mycket mer än så. 

"Var klinisk"

När VIK inte fick utdelning i spel fem mot fyra såg matchen verkligen ut att gå till förlängning. Men med cirka två minuter kvar avgjorde Jacob Bjerselius med sitt andra mål för säsongen. 

– Den studsar till Bjerselius där och sedan var han klinisk och nöp till. Det var kul att han fick avgöra. 

VIK kunde hålla undan och ta tre sköna poäng i Smålandsderbyt.

– Alltid skönt att avgöra sent. Jag tycker att vi i det stora hela gör en riktigt bra match. Det är vi som kontrollerar den och det känns som att vi är betydligt mer i deras anfallszon än tvärtom, framför allt i andra och tredje. Vi håller ihop det bra alla fem som är inne hela tiden. De jobbar arslet av sig och hjälper varandra. 

"Hade varit grymt besviken"

Mattias Karlin tyckte att hans lag var värt tre poäng.

– Hade vi inte fått poäng här hade jag varit grymt jäkla besviken. Vi för matchen, skapar mest och har mest tryck. Det är rättvist. 

Efter segern gick Västervik upp på samma poäng som Tingsryd. Dessutom har man färre spelade matcher än flera andra lag i toppen. 

– Det är tidigt fortfarande. Efter 15-20 matcher brukar det ge sig lite, men vi vill stanna där uppe. Sedan är det inget vi snackar om dagligen. Det är bara nästa match hela tiden som gäller.

Många spelare förtjänade beröm, enligt Karlin.

– Anderberg (Alexander) gör en jättebra match. Marmenlind (Daniel) tar det han får, sedan är det inte hans svettigaste match i karriären. Hela Bjerselius-kedja fyller en viktig funktion. Det fanns många som gör det bra. Nielsen (Gustav) kommer in och gör det fläckfritt också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt