Annons:

Duo tillbaka när VIK åker till huvudstaden:

Backen Anton Öhman är tillbaka i spel när Västerviks IK möter AIK på Hovet på fredagskvällen. Foto: Bildbyrån

Duo tillbaka när VIK åker till huvudstaden: "Hittat ett stabilare spel"

AIK på Hovet. Det är vad som står på fredagsagendan för Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. Glädjande är att två spelare, Joakim Hagelin och Anton Öhman, är tillbaka efter senaste tidens skadeproblematik. 

Annons:

Västerviks IK har spelat sex raka matcher utan trepoängare men slog både Västerås och Björklöven efter straffläggning förra helgen och kommer närmast från en försmädlig 0–1-förlust hemma mot serieledaren Modo i onsdags. 

VIK-tränaren Martin Gudmundsson tar med sig många positiva bitar från insatsen mot Modo. 

– Vi ska bygga vidare på det vi hade mot Modo senast där vi gjorde en jättebra match i 50 minuter. Modo hade de första tio minuterna på oss, sedan hade de inte så mycket mer. Trots att vi förlorade och blev nollade finns det mycket att plocka med sig. Det hoppas jag att vi ledare har förmedlat samtidigt som killarna känner att de har det med sig i bagaget. Det är en av matcherna där vi skapar mest och får bäst tryck på våra motståndare med bra puckspel, säger Martin Gudmundsson.

Han är nöjd med lagets spel i de senaste matcherna som har lett till hygglig poängskörd på topptippade lag.  

– Vi har hittat ett stabilare spel i de tre senaste matcherna. Vi spelar ett bra defensivt spel som genererar i en bra offensiv. Vi börjar hitta något i spelet och i gruppen och som spelarna känner sig mer trygga med, säger Gudmundsson.

Hagelin och Öhman tillbaka

I kväll väntar säsongens första möte med AIK som har upplevt en kämpig säsongsinledning. Stockholmslaget fick ett viktigt trendbrott i onsdags när de slog Östersund med 7–3 efter tre raka förluster och 18 insläppta mål. 

VIK ligger nia med 14 inspelade poäng, två poäng före tolfteplacerade AIK. 

– De har väl haft höga toppar men även djupa dalar. De letar väl stabilitet precis som många andra lag och det är svårt att säga var de ligger i sin process. Ligan är så tajt att vi behöver vara på topp varje kväll för att få med oss poäng. Det är en tuff bortamatch, men vi ska komma dit med råg i ryggen efter vår Modo-match.

Forwarden Joakim Hagelin och backen Anton Öhman är tillbaka och följer med till kungliga huvudstaden efter att ha dragits med skador på sistone. 

– Det är Hagelins första match efter att ha haft problem med AC-leden i axeln och Öhman hade ljumskkänning inför matchen mot Modo. De är redo i kväll så det är roligt att vi får tillbaka båda två. 

VIK har nu bara Troy Loggins, Hugo Gabrielson och Alexander Hilmerson på skadelistan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt